Reunió de treball amb l’ Alcaldessa de SPV.

Pamela i PUSAEl passat dimarts dia 3 d’agost, el cap de llista i portaveu del PUSA va reunir-se amb l’Alcaldessa de Sant Pere, Pamela Isús, i amb el regidor d’urbanisme, Joan Bruguera, per parlar de temes que afecten als veïns de les Pungoles. La reunió va durar 1h i 30 minuts, i vàrem presentar sobre la taula els següents temes.

1er.Parada de bus a Sant Pere, concretament a l’ entrada de Can Vila. Aquesta parada està a pocs metres de Sant Antoni, però dins del terme municipal de Sant Pere,  i per tant, això implica que els usuaris del servei hagin de pagar un sobrecost en el bitllet, pel canvi de zona. Creiem que una bona solució passaria per col·locar la parada dins el terme municipal de SAV.

2on. Acondicionament de les pistes de Can Vila, mirant de fer un projecte compartit entre els dos municipis, per a tots els veïns de la urbanització,  Naturalment repartint el cost de la reforma atenent a la població que hi viu a cada un dels dos municipis. L’Alcaldessa va suggerir la possibilitat de posar unes pistes de pàdel, però en aquest cas, municipals, no privades.

3er. Recepció Pungoles. Hi ha la voluntat de recepcionar la part de les Pungoles de Sant Pere, assumint progressivament els serveis i la gestió que actualment presta  l’EUC. Optimitzar els recursos de la Junta i de l’Ajuntament de SP per tal de destinar-los íntegrament a obres d’urbanització al menor cost pels veïns. Des de PUSA, vàrem oferir alternatives per fer front a les obres i inversions, així com donar tot el nostre suport a l’equip de govern per assolir aquest objectiu, que necesàriament passa per dissoldre la Junta de Conservació.

4t. El preu de l’aigua a les Pungoles no pot ser el més car del municipi. L’ Alcaldessa i en Joan Bruguera van estar plenament d’ acord en què calia renegociar el contracte d’Aigües de Catalunya i establir per a tot el municipi els mateixos preus. De fet, ens van informar que els preus de l’aigua subscrits entre la companyia i l’EUC no han passat per l’Ajuntament, ni tan sols s’han enviat per tal de donar el vist i plau com preceptivament està establert. PUSA va oferir l’estudi dels preus de l’aigua a les Pungoles que vàrem presentar l’any passat a la Terrassa de Les Pungoles.

5è. També vàrem preguntar el perquè de no haver satisfet la subvenció a l’EUC en els darrers dos anys. La resposta va ser que l’Entitat no ha presentat les factures justificatives de les despeses o inversions fetes. Però en cap cas això ha suposat que l’Ajuntament no hagi, segons la seva opinió, fet inversions a les Pungoles. Concretament les inversions fetes els últims anys han estat de més de 160.000 eur. 138.000 eur en l’asfaltat de la carretera que uneix Pungoles i Sant Pere, 20.000 eurs en la canalització d’aigua al passeig Matagalls i per últim 15.000 eur en millores de l’ asfaltat.

6è. Tema IBI i el seu augment a les urbanitzacions. En aquest tema ens han demanat temps per estudiar-ho.

7è. Granja a la sèquia del camí de Sant Cristòfol fins al torrent del Joncar. Ens han dit que el POUM és posterior a la llicència d’activitats de la granja, i que per tant, amb la llei a la mà poca cosa es pot fer.

Quedem emplaçats a tenir reunions periòdiques per fer un seguiment de tots aquests temes. Des de el PUSA volem agrair l’intercanvi sincer d’informació i idees entre PUSA i l’equip de govern de SPV.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment