Un pas endavant a Les Pungoles cap a la recepció.

Avui els veïns de Les Pungoles han rebut aquest e mail de la Junta de Conservació de la urbanització:

BUTLLETÍ núm.1   10/10/11                                              RECEPCIÓ E.U.C. LES PUNGOLES

Divendres 30 de setembre varem reunir-nos amb el nou govern municipal de l’ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

Per part de l’ajuntament i assistiren l’alcaldessa Mª Lluïsa Berdala, la secretaria de l’alcaldia Núria Fàbregas, i els regidors Pep Guardi i Núria Jordán. Per part de la junta de delegats i assistiren el president Gerard Muste, els vocals José Pérez, Josep Pagerols, Ramon Sánchez i Josep Mª Fonts, i el secretari-administratiu Josep Pujol.

La percepció que varem tenir tots plegats va ser molt positiva. No va ser només una declaració de bones intencions.

L’alcaldessa va deixar clar que la pretensió del seu govern es començar des de zero, oblidant-nos del passat i sense retrets per ambdues parts. La junta de delegats es de la mateixa opinió i així es va manifestar.

Ja ha estat fixat el tema a tractar per a la propera reunió. Hi assistiran els equips jurídics d’ambdues parts, amb la intenció de clarificar quin és el sistema de gestió urbanística més adient per dur a terme la recepció, si l’actual de compensació o el que proposa la junta de delegats, de cooperació.

Dit això, vull recordar que la superfície de l’urbanització pertany en un 70% al municipi de Sant Antoni de Vilamajor, i el 30% restant al municipi de Sant Pere de Vilamajor.

Doncs bé, el mateix divendres 30 de setembre el Secretari de l’ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, Salvador Vidal, ens va notificar que aquest ajuntament ja ha realitzat el canvi de sistema de gestió de compensació pel de cooperació, que aquest ha estat aprovat per part de la comissió d’urbanisme de Barcelona, i només resta, la notificació i publicació en el DOG (Diari Oficial de la Generalitat).

La llei diferència entre dos distemes per tal de caminar cap al recepcionament de les urbanitzacions:

El primer sistema, de compensació, estableix que correspon als propietaris, agrupats en una Junta de Compensación, executar les obres sota el control de l’ Administració Pública, compensan-se entre ells les despeses i els guanys (cargues y beneficis). El segon sistema, de cooperació, consisteix en que les obres les executa l’ administració pública repercutint el seu cost als propietaris.

PUSA considera que aquest ha d’ ésser el primer pas cap a la recepció definitiva de les urbanitzacions, amb la desaparició de les Juntes de Conservació. Ara bé, PUSA també entèn que tots els anys durant els quals els propietaris han vingut pagant religiosament els impostos municipals per la prestació d’ uns serveis que no s’ han rebut, han de ser tinguts en compte a l’ hora de determinar el cost per a cada veí de la part d’ obra que li correspongui. Durant 30 o més anys hem estat pagant impostos com l’ IBI, el de Circulació, o les mateixes llicències d’ obres que han permés fer importants inversions al poble. Entenem que el nostre esforç fiscal s’ ha de valorar a l’ hora de repartir les càrregues econòmiques que implicarà la recepció. No estem demanant la recepció a cost cero, això mai ho hem dit ni mai ho direm, però sí que es valori el greuge comparatiu de tots aquest anys.

Felicitats a tots per el pas donat.

Per a PUSA, el fet d’ haver aconseguit amb la nostra mera existència de poc més d’ un any que l’ ajuntament i la resta de partits polítics del consistori comencin a tenir en compte els veïns de les urbanitzacions, ja és un èxit i una gran satisfacció. No ens aturarem i seguirem reclamant i defenent els nostres drets.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment