Noticies als diaris sobre la moció del PUSA del darrer ple.

Baix Montseny ple seguretat a les urbPublicava el diari El 9 Nou i Baixmotseny.info, el dilluns passat que la moció presentada pel nostre partit no havia obtingut cap vot dels partits del consistori. Certament va se així, malgrat tot segueixen certs certs perjudicis en vers les urbanitzacions. El portaveu de SI ( solidaritat per la independència ) va afirmar que

amb les dades que tenien, per cada robatori a les urbanitzacions s’ en produeixen 3 al poble. Ignorem si les dades son o no oficials. PUSA sempre que ha presentat arguments al si del Ple ho ha fet en base a informació oficial, demanada per instància al mateix ajuntament. Dir que els delictes contra la propietat al poble tripliquen els que es cometen a les urbanitzacions, d’ entrada  sobta, si del que parlem es de robatoris en vivendes, esclar. Robar un mòbil, una cartera o obrir un cotxe, és un delicte també contra la propietat, però no és el mateix que un robatori amb foça a una vivenda, no son comparables. No podem posar tots els delictes al mateix sac per fer venir bé els números. Sobta que el regidor del PSC, que viu a Allfou, o la regidora de Solidaritat de Can Vila o la de CiU de Can Miret, votessin en contra de la moció, quan és la pròpia regidoria de governació la que reconeix que no te prous efectius per garantir la seguretat a les urbanitzacions, i quan el nostre partit no demana més que garantir la seva seguretat.
Per la nostra part, hem fet be les coses, i hem demanat per escrit una relació dels robatoris haguts al poble, on s’ hagin violentat vivendes de veïns de Sant Antoni. Sols amb les dades oficials podrem saber on hi ha un veritable problema de seguretat i posar-hi fil a l’ agulla.

Comparteix

2 Responses

 1. Com a portaveu del grup de Solidaritat a l’ajuntament els vull fer un parell d’aclariments respecte d’aquest apunt.
  En primer lloc, al nostre grup sempre ens han amoïnat la seguretat a tot el municipi, incloses les urbanitzacions, i com a exemple recordaran que, en els primers mesos del mandat actual, vàrem demanar conjuntament amb vostès, la realització d’un ple extraordinari per tractar el tema dels robatoris a les urbanitzacions. Ple que d’altra banda, l’equip de govern no va voler efectuar.
  I en segon lloc, i com ja varem explicar en el ple, les dades que varem donar de 88 denúncies del nucli, per 27 de les urbanitzacions, són les que de paraula ens va facilitar la policia local. Entenem que pel fet de que no siguin donades per escrit, no deixen de ser dades oficials.
  Com ja hem deixat clar, res més lluny de la nostra voluntat que treure importància als robatoris que es pateixen a les urbanitzacions, senzillament el que volíem era aclarir que donem tots plegats per descomptat que els robatoris només passen a les urbanitzacions, i a l’hora de la veritat, déu n’hi do la de coses que passen al nucli. I no és que vulguem fer-nos venir bé els números, ni que ho posem tot al mateix sac, només preteniem fer palés que, per desgràcia, tenim problemes a tot el municipi, a tot.

  Raül Valentín
  Portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència

  • Certament, és així. Des de Solidaritat, sempre hem rebut suport en el tema de la seguretat a les urbanitzacions i malgrat les dades que en el darrer ple es van aportar respecte del nombre de robatoris, caldria fer algunes aclaracions.
   La tipologia de delictes a les urbanitzacions i al poble, son força diferents. Per exemple els delictes tipus furs o estrabades son freqüents els dies de mercat, també hi ha un nombre important de delictes per robatoris de mòbils, delictes que no es produeixen a les urbanitzacions. Per contra els delictes més greus contra la propietat es donen a les urbanitzacions, ja que no és comparable un robatori d’ un mòbil que l’ entrada en un domicili, malgrat els dos son comptats com a delictes contra la propietat. Estem a l’ espera de rebre les dades oficials per publicar-les.
   Gràcies per el vostre comentari i per considerar un cop més, que el tema de la seguretat a les urbanitzacions és dels més importants a dia d’ avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment