Resposta de l’ Ajuntament sobre qui ha de pagar el consum del llum a les urbanitzacions.

PUSA va presentar el dia 19 d’octubre una instància demanant quina normativa establia que les Urbanitzacions no recepcionades eren les que tenien que pagar el cost de l’ enllumenat públic. La resposta ha estat la següent:

Art 4 Estatuts EUC “L’ objecte principal de la EUC és el del manteniment , conservació i utilització dels serveis de la urbanització, i detalla aquests, i entre d’ altres la distribució d’ energia elèctrica i enllumenat públic”.

També invoquen el Reglament de Gestió Urbanística ( art 68 RD 3288/1978 de 25 d’ agost), així com les Sentències del TS de 3 d’ abril de 1990 i la 21 setembre de 1993.

Fins aquí els arguments de l’ ajuntament de Sant Antoni. Sens dubte son arguments jurídics sòlids, però no unànimes. PUSA ha volgut contrastar altra jurisprudència i hem trobat arguments que dictaminin el contrari, es a dir, que el cost del consum de l’ enllumenat públic correspon a els ajuntaments i no als veïns de les urbanitzacions.

Els nostres fonaments son els següents:

L’ art 4 de la EUC a l’ apartat e) diu que és competència de la Junta de Conservació la distribució d’ energia elèctrica i enllumenat públic. Nosaltres entenem que els estatuts fan referència a la xarxa de distribució elèctrica, no al consum. Les EUC tenen el deure de mantenir i conservar els serveis, per tant tenen l’ obligació de mantenir en perfecte funcionament la xarxa elèctrica, els fanals, les bombetes, els transformadors, etc, però en lloc és diu que el consum formi part del manteniment o la conservació.

De fet, les factures de l’ enllumenat les paguem els veïns a través de la EUC, però van a nom de l’ ajuntament de Sant Antoni que n’ és qui ha contractat el servei.

La Sentència del TS de 4 de febrer de 2004 i la del Tribunal Superior de Justícia de Murcia de 20 de maig de 2005 diuen clarament que ” dins el concepte de manteniment s’ ha d’ incloure el de la infraestructura necessària per a la prestació del servei, però no el del cost de l’ energia consumida en el seu normal funcionament.”

La St del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de 11 de maig de 2001 diu a més que ” la neteja no encaixa en la conservació i manteniment de les urbanitzacions, ja que no es tracta de desperfectes o obres de manteniment”. Sentència perfectament aplicable al tema del consum elèctric.

En conclusió, la jurisprudència és contradictòria en aquest sentit, i per tant, és una qüestió de pura voluntat o no per part de l’ Ajuntament, el fer-se càrrec del cost del consum elèctric.

Des de el 2009 al 2011, el cost per consum elèctric a Alfou ha estat de 130.000 euros, i a les Pungoles uns 60.000 euros. La diferència doncs entre qui ha de pagar o no el cost de l’ enllumenat és força important per a les finances de tots els veïns.

Comparteix

1 Response

  1. Mentre per comoditat mirem cap a un altre lloc,estem pagant un munt de coses que no ens toquen!!!Gracies PUSA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment