Quan es fa fosc: recomanació dels Mossos davant els robatoris.
El passat 17 d’ octubre, i en previsió del avançament d’ hora del dia 27 on entràvem a l’ horari d’ hivern (i havent recavat l’ opinió del Sergent de la policia), PUSA va demanar a l’ alcaldessa que s’ intensifiquessin els controls de vigilància a les urbanitzacions i les rondes nocturnes. Aquella petició no va tenir resposta, fins que al 15 de novembre l’ alcaldessa va ordenar els controls que havíem demanat un mes abans. Aquells controls es van mantenir durant tot el mes a totes les urbanitzacions, mitjançant punts de control policial estàtics.
Al mes d’ octubre, al diari local El Nou 9, publicaven una noticia en la mateixa direcció provinent dels mossos, fent menció especial a la vulnerabilitat de les cases aïllades.
En previsió que aquest problema es pogués donar a les nostres urbanitzacions, PUSA va demanar la relació de delictes a les urbanitzacions dels mesos d’ octubre i novembre. Les dades no poden ser més dolentes.
Fins el mes de setembre els robatoris van ser de 18, amb una mitjana de 2 robatoris per mes, els mesos d’ octubre i novembre van ser de 22, amb una mitjana de 11 robatoris cada un dels mesos.
8 d’ aquest robatoris es van produir a partir del dia 15 de novembre, i 14 abans dels controls. Naturalment, els controls i la major vigilància no necessàriament impliquen una disminució del robatoris, però si que son els únics elements que tenim per previndre el delicte i dissuadir els delinqüents. Tot delinqüent prefereix robar una casa aïllada que un pis d’ un edifici, ja que el risc de ser aixamplat o descobert, és més gran en el segon cas. Això és extensible als municipis on hi ha més vigilància i presència policial als carrers, el delinqüent preferirà sempre el municipi menys vigilat. Entenem que la nostra petició estava prou justificada i els fets ho demostres clarament.