Obres canalització de Enagàs a SAV.

Tots els veïns de les urbanitzacions de Sant Antoni hem vist d’ uns dies ençà les obres  de construcció de la canonada de 165 quilòmetres de longitud que ha de portar gas de Martorell (Baix Llobregat) a Figueres (Alt Empordà), travessant d’ est a oest el Vallès Oriental, El gasoducte, promogut per Enagas per mandat del govern espanyol, obliga a crear una pista de 21 metres d’ amplada a l’eix de la qual s’excava una rasa d’ un metre on es col·loca la canonada de 90 centímetres per on posteriorment passarà el gas natural. Tractant-se d’aquest tipus de canalització, la instal·lació compta amb grans mesures de seguretat. El gasoducte passa per Caldes de Montbui, Lliçà d’ Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana, Canovelles, l’Ametlla del Vallès, les Franqueses, Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor, Llinars, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni i Gualba.

Les obres corren a càrrec de les empreses Iranzo i Copisa. Al nostre municipi està previst el tall de la carretera que uneix Les Pungoles, Can Miret i Alfou amb Sant Antoni. La data del programat tall encara no està fixada.

PUSA no ha estat informat del traçat projectat, ni de si l’ Ajuntament de Sant Antoni ha demanat a l’ empresa adjudicatària  algun tipus de aclariment, reunió o informe mediambiental per poder estar atents a que el projecte no acabi afectant-nos més del estrictament permès. Tampoc hem rebut cap informació sobre les expropiacions fetes per fer passar les canonades de gas, ni si hi ha hagut un seguiment de les obres per part del consistori. PUSA com sempre us mantindrà informats a mesura que rebem informació. Entenem que l’ envergadura i l’ impacte ambiental del projecte mereixen un seguiment rigoròs per part de l’ equip de govern.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment