Concentració de veïns a Les Pungoles.

Mani pungoles antenaUn bon grapat de veïns s’ han concentrat aquesta tarda a la parcel·la on està prevista la instal·lació de l’ antena de telefonia mòbil de les Pungoles.En Jordi Sibina i en Ferran Calvera ens hem desplaçat al lloc de la concentració per tal de copsar l’ opinió dels veïns i tractar d’ ajudar-los en la mesura de les nostres capacitats.
Una periodista del 9 Nou ha fet un reportatge sobre el tema i ens ha entrevistat.Tots sabem que les urbanitzacions tenen un problema de connexió de telefonia mòbil, i estem d’ acord en que s’ ha de buscar remei a aquesta manca de connectivitat; però no a qualsevol preu. La ubicació de l’ antena al c/ Tagamanent 42 és una zona d’ equipaments esportius, a tocar de les cases i del parc infantil, i creiem que caldria buscar un altre indret menys perjudicial pels veïns. Naturalment, a ningú ens agradaria tenir una antena de 23 metres a 10 metres de casa, i per això tots els veïns ens posem a la pell dels més afectats, i entenem la seva angoixa. Volem transmetre’ls la nostra solidaritat i recolzament, juntament amb els veïns . PUSA és un partit que te com a element fundacional, defensar els interessos de les urbanitzacions i malgrat entenem que l’ antena és necessària, pensem que s’ hagués pogut consensuar i informar prèviament els afectats mitjançant una simple reunió informativa.

L’ antena és de la marca Ericsson que funciona amb una freqüència 900, baixa comparada amb altres que arriben a 2.100. Les mesuraments de volts per metre son 20 vegades menors de les permeses per llei, segons ens ha informat Modesto Gonzalez, veí de la urbanització i empleat de telefònica.
Sabem que la llicència va demanar-se el dia 12 de maig i que està en curs d’ atorgar-se, abans que això sigui un fet, hem demanat una reunió amb l’ Alcaldessa per tal de explicar les raons dels veïns. Sabem que el ajuntament no te gaires forces legals per aturar el projecte ja que la nova llei de telecomunicacions aprovada el mes d’ abril faculta a les empreses fins a la capacitat d’ expropiar terrenys per a la instal·lació d’ aquestes antenes. Però els demanarem que és posin al nostre costat i defensin els interessos de tots els veïns siguin o no de les urbanitzacions.

Comparteix

2 Responses

 1. No volem antenes, però si tenir telefon.
  Ja fa massa temps que la majoría (no, la molt respectable, minoría) estem aguantan aquesta absurda situació.
  Perquè PUSA es possa al seu costat?
  Es que algú te un informe cientific solvent que avali el desproposit?
  Podeu reivindicar coses mes importants, com per exemple l’instal.lacio d’una granja a 100 mts dels veins de les Pungoles, que omplen de mosques i males olors.

  • Has d’ entendre que de la mateixa manera que no volem antenes a 10 metres de les cases, però si cobertuta, en el cas de les grajes tampoc les volem a 100 metres però si en canvi menjar carn de porc.
   Sempre les persones directament afectades per una problemàtica creuen que no n’ hi ha cap altre de més important. La gent contraria a l’ antena, els veïns, s’ han movilitzat, han trucat als mitjans de comunicació local i ens han demanat la nostra ajuda i la de l’ AAVV de les Pungoles. I com a representants dels veïns que ens han o no votat, entenem que el PUSA els ha de fer costat, que no és el mateix que donar-los la raó. Des de PUSA hem demanat 4 coses a l’ Ajuntament:
   1a. Que s’ aturi el projecte cautelarment.
   2na. Que es faci una reunió informativa amb els veïns.
   3ra. Que es busqui un altre ubicació de consens.
   4t. Que es respecti la voluntat majoritària dels veïns.
   Sols demanem que siguin els veïns de les Pungoles qui decideixin majoritàriament que volen, cobertura o antena.
   El dia que un nombre significatiu de veïns pensin que la granja que menciones és un greu problema pels veïns de la urbanització, també ens tindreu al vostre costat, com no pot ser d’ altre manera.
   Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment