Pla d’ emergències a les Urbanitzacions

Com podeu veure, les nostres urbanitzacions es troben en una zona d’ elevat risc d’ incendis. Pel que sabem, únicament Can Vila te un Pla d’ Emergències aprovat per el cas que es produís un incendi forestal.
La llei és molt clara en aquest sentit, i hauríem de demanar a les Juntes de propietaris que es posessin mans a l’ obra abans que no ho tinguem que lamentar algun dia.

La Llei de 22/04/2003 de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat inmediata amb la trama urbana, es a dir les separades del núcli urbà, estableix als articles 3 i 4 estableixen el següent:

Art 3. Obligacions.
a) Assegurar l’ existència d’una franja exterior de protecció de vint-i-cinc metres d’ amplada al voltant, lliure de vegetació seca i amb la masa arbòria aclarida, que compleixi les característiques que s’ estableixen per reglament.
b) Mantenir el terreny de les parcel·les no edificades lliure de vegetació seca i amb la masa arbòria d’ acord amb el que disposa la lletra a)
c) Elaborar un pla d’ autoprotecció contra incendis forestals que s’ ha d’ incorporar al pla d’ actuació municipal i el de protecció civil.
d) Disposar d’ una xarxa d’ hidrants homologats per a l’ extinció d’ incendis.
e) Mantenir nets de vegetació seca els vials de titularitat privada, tant els interns com els d’ accés , i les cunetes.

Art.4
1º Les obligacions establertes per l’ anterior article han d’ ésser complertes per l’ òrgan de gestió o la junta de la urbanització.

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment