Xerrada sobre seguretat a les urbanitzacions

xerrada seguretat 2015El passat dia 31 de març va tenir lloc una xerrada a càrrec dels mossos d’ escuadra sobre la seguretat a les urbanitzacions. Una demanda llargament esperada per tots els veïns. Una Mossa d’ esquadra va fer la xerrada, sense fer ús del power point que tenia preparada. Es van donar els consells habituals que ja tots coneixem: reixes a les finestres, gossos, llums al jardí amb detecció de moviment, alarmes, etc. Però a part d’ això es va parlar, i molt de la situació d’ alarma per els creixents robatoris que s’ han produit a les urbanitzacions darrerament. La Mossa d’ Esquadra va manifestar que el nombre de robatoris a Alfou i Pungoles no era ni major ni menor que el dels anys anteriors, i que comparativament, el nombre de delictes a les urbanitzacions era el mateix estadisticament que a la resta de municipis de Catalunya.

Com a regidor del PUSA, vaig demanar les dades dels robatoris del 2014 i dels de començament d’ any, però aquesta informació no se’ns va voler donar per raons de secret oficial, també es va demanar el nombre d’agents assignats i quantes patrulles es feien, si més no si eren les mateixes cada dia de la setmana. Tampoc es va voler facilitar aquesta informació, de manera que els dubtes dels veïns no es van esvair. També es va parlar del whatsapp creat entre els veïns per parlar de seguretat, i la postura de la policia va ser més aviat freda, per no dir contraria. Va afirmar-se que el grup de Whatsapp podria generar alarma injustificada i per això des de el PUSA es va preguntar si no fóra convenient que la mateixa policia local fos l’administradora del grup. També es va mostrar contraria a aquesta possibilitat. La Junta d’ Alfou tampoc va semblar gaire entusiasta dels grups de whatsapp, malgrat ser-hi en ell. En qualsevol cas, la gent va poder fer preguntes, demanar més policia i denunciar que la gent viu amb cert temor la situació creada arrel dels últims robatoris.
Hem de dir que el nostre partit, quan va crear els grups de Whatsapp va demanar consell a agents de la policia local de Sant Antoni i als mossos d’ esquadra que són veïns nostres o amics. I tots ens van dir que era una eina molt vàlida i útil.
Al final, com tot, és l’ ús que se’n fa de les eines, si fem servir el grup per temes aliens o en fem un sobre -ús, el Whatsapp deixa de ser útil, per tant, és important mesurar-lo i limitar-lo a allò que és realment important.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment