Com actuar davant els okupes.

control policialCom ja sabeu, tenim al C/ Canigó de Les Pungoles, una casa ocupada, i fa poques setmanes, la policia local gràcies a la ràpida denúncia dels veïns, van evitar un altre a Alfou. Havent contactat amb la policia local i demanat el parer dels professionals de la seguretat, hem extret una serie de consells que entenem poden ser útils per evitar ocupacions no desitjades.

1º Segons la llei, les denúncies d’ocupacions dins les primeres 48 hores, poden ser considerades com a delicte d’ usurpació ( allanamiento de morada ), i per tant poden ser denunciades per la via penal.

2º Si la denuncia és posterior a les 48 hores, ja sols cap denúncia civil, i per tant els terminis son molt més lents.

3º Si un veí denuncia l’ocupació d’una casa a la policia local o mossos i manifesta que fa tres o quatre dies que ha vist moviments sospitosos dins la casa, la policia ho recollirà a l’atestat, i ja no podrà donar curs a denúncia penal. Per tant sigueu vius a l’ hora de denunciar els fets.

4º La policia es desplaçarà al lloc dels fets i aixecarà atestat, és important que els veïns denunciants actuïn de testimonis per donar més força a l’ actuació policial.

5º Una picaresca que fan els ocupadors de cases, és la de demanar menjar a domicili des de la porta del jardí de la vivenda a ocupar tres o quatre dies abans d’ ocupar-la. D’ aquesta manera, poden acreditar davant la policia que tenen proves que ja fa dies que hi moren dintre.

6º Si tenim alarma a la propietat, aquesta quan salta registra el dia i l’ hora en que s’ ha disparat, de manera que la trampa dels tickets de menjar ràpid no els serveixen. Recordeu: el temps transcorregut des de l’ ocupació juga en contra nostra. Sigueu diligents.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment