Democràcia sota mínims a SAV.

RVAl inici de la legislatura, l’ equip de govern format per CiU, ERC-Reagrupament, AIV i el PP va prohibir per primera vegada les preguntes dels veïns un cop obert el torn de precs i preguntes al finalitzar el Ple Municipal. La raó no era altre que impedir sentir preguntes incòmodes en relació a l’ augment del 50% en els sous dels regidors amb responsabilitats de govern. Els indignats de SAV, van recollir aleshores 500 signatures en contra de l’ esmentat augment de retribucions, signatures que van ser ignorades i que ha dia d’ avui encara no han estat respostes.

Davant aquesta situació, PUSA va presentar una moció per reformar el reglament orgànic municipal i introduir-hi aspectes com: – Gravació dels plens i la seva publicació al web municipal, regulació imparcial de la revista municipal  SAV, participació ciutadana en les decisions mitjançant consultes populars sobre determinats temes, així com d’ altres mesures per afavorir la transparència de la gestió pública. La moció va ser refusada amb els vots de l’ equip de govern.

També PUSA va demanar una modificació del sistemes de selecció del personal de l’ Ajuntament, per evitar que criteris purament subjectius, com l’ entrevista personal, fossin els decisius per contractar una o l’ altre persona.

Àgora Vilamajor va proposar amb el nostre recolzament la creació d’ un programa de radio a la radio municipal sobre temes d’ actualitat municipal. Malgrat tenir la maqueta feta i el recolzament del director de la radio, l’ Ajuntament s’hi va negar argumentant que les persones escollides per dur a terme el programa no eren imparcials, o el que es el mateix, no eren de CiU. resulta curiós que dos dels programes actuals de la radio municipal son presentats per l’ anterior regidora de cultura i ensenyament de CiU, i el marit d’ una senyora que anava a les darreres llistes de CiU a les municipals del 2011.

Tot plegat, una incongruència amb les afirmacions de l’ alcaldessa a la revista el 9 nou quan va ser escollida com a Alcaldessa.

 

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment