Bombers voluntaris: informe del Nou 9.

Publicava el Nou 9 el divendres passat un article sobre els bombers voluntaris del Vallès Oriental, i concretament feia referència als de Vilamajor.

Aquest cos que data del any 2000, te 24 membres i el darrer any han fet 200 sortides o actuacions. La seva tasca sols ser molt diversa; des de apagar incendis a intervenir en tot tipus d’ accidents o situacions de crisi mediambiental o climatològica. Tots tenen una feina al marge de la seva vocació de bombers.

Malgrat aquesta tasca desinteressada i solidaria, molts d’ ells es queixen de la manca de formació continuada, remuneracions molt minses ( 6 euros l’ hora de servei ) i una manca de claredat en l’ escalafó. Per al PUSA, els bombers voluntaris de Sant Antoni son com l’ àngel de la guarda de les urbanitzacions. No cal recordar que les zones més exposades en cas d’ incendis son les urbanitzacions i per això, disposar d’ un cos de bombers, és un fet tranquil·litzador. Per això mateix, cal potenciar les seves capacitats, dotar-los de mitjans i donar-los una bona formació permanentment. Calen protocols d’ actuació, cooperació amb la policia local i les Juntes de conservació de les urbanitzacions. En aquest sentit, PUSA esta treballant en el desenvolupament d’ un cos de protecció civil que va ser proposat al darrer ple municipal i aprovat pel consistori. Es tracta d’ un primer pas en la bona direcció, però entenem que en calen més.

Des de el PUSA us volem donar les gràcies.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment