Fem complir l’ ordenança de civisme i de tinença d’ animals de companyia.

Gossos

 

 

 

 

 

 

 

 

Gossos a les urbanitzacions.

Molts de nosaltres tenim gossos a casa, no sols son uns magnífics animals de companyía si no que a més en donen seguretat i tranquilitat. Però això no pot anar en perjudici de la seguretat ni el benestar de la resta de veïns. Sovint des de PUSA, veiem als grups de whatsapp queixes de veïns pels gossos que volten pel les nostres urnbanitzacions sense cap control, sent un perill per a la circul·lació de vehicles, i per els propis veïns. A tots se’ns ha escapat alguna vegada el gos, però com a veïns responsables de les nostres mascotes, hem de posar les eines per evitar-ho. També cal complir amb la llei, i tenir cura de les nostres estimades mascotes, per què al final ells també en surten perjudicats.

Cal tenir censats a l’ ajuntaments els animals, tenir-los al dia de les vacunes ( art 19 OM OM reguladora de la tinença d’ animals doméstics), amb xip i anar lligats pel carrer. ( art 12), han de respectar les hores de descans dels veïns, evitant lladrucs ( art 9.2 ) a més, es considera que tot animal que vagi sol per la via pública, sense la compañía del seu amo, és un animal abandonat ( art 18 ) i per tant podrá portar-se  a la protectora.

Totes aquestes conductes poden ser sancionades amb multes d’ entre 100 i 450 euros, sense perjudici d ela responsabilitat civil que poden causar per danys a tercers.

Tenir un gos, és tenir un amic fidel a la família, tractem-los com es mereixen i fem entre tots una convivència més respectuosa, hi sortirem guanyant.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment