Alternatives als accessos de Can Vila.

Al darrer ple de gener de 2018, va ser aprovada la modificació del POUM de Sant Antoni de Vilamajor per tal de resoldre el problema de mobilitat dels veïns de Can Vila. Com ja vàrem informar-vos fa un any, els veïns del C/ Pau Casals, es mostraven contrariats davant el fet que una gran part del trànsit de vehicles es desviés cap aquest carrer, més de 2.000 vehicles diaris.

Una proposta del consistori de SAV va consistir,fa temps enrere, en prohibir l’ accés de vehicles pel camí de la Farinera, llevat dels residents a Sant Antoni. Naturalment, malgrat la prohibició de circular no afectava els veïns del nostre municipi, ens hi varem oposar.

Si SAV, restringia als veïns dels municipis del nostre entorn el pas dels seus habitants, que no impediria que ells fessin el mateix? El sistema d’ un passi que permetia l’ accés a la Farinera, implicava haver de fer controls diaris per fer-lo complir. PUSA va presentar un bon grapat de propostes per tal de resoldre el problema, i finalment ens han fet cas i s’ ha iniciat un projecte que desviarà el trànsit des de c/Pinatell, creuant la riera de Vallserena, passant per Can Canyes i creuant el camp en direcció la BP 5107. Una inversió de prop de 400.000 eur que s’ hauran de finançar amb fons propis i de la Diputació.

Ruta alternativa Can Vila

També hi ha la idea proposada pel PUSA ) de fer una nova sortida pel camí de Dalt, darrera de l’ ajuntament i que també uneix la Farinera i la BP 5109 que va de Sant Pere a Sant Antoni. Un cop feta aquesta nova ruta, es faria una reordenació del trànsit, una entrada i una sortida en una única direcció.

Camí de dalt

Comparteix

2 Responses

 1. PUSA (Partit de les URBANITZACIONS de Sant Antoni) ha deixat desvalguts als vilamajorins i vilamajorines de can Vila al donar suport (segons ells foren els impulsors) a la modificació del POUM.
  Sense fer consultes, sense demanar opinió al veïns de SAV que viuen a can Vila, van decidir proposar una alternativa que perjudica considerablement als que vivim a la urbanització i que beneficia al poble. I això que PUSA és el partit representatiu de les urbanitzacions!!!!!
  Deu n’hi do com ens defensen els que hauien de ser els nostres representants.
  Lluitarem per esmenar l’error i donarem suport a les municipals del 2019 al partir que ens entengui

 2. Creiem que el teu comentari es molt injust amb la feina feta per PUSA en els darrers anys.
  Des de fa anys els veïns del carrer Pau Casals pateixen un trànsit d’ uns 2.000 vehicles diaris, en un carrer estret i ple de cases als dos costats. Per aquesta raó, tots els grups polítics de Sant Antoni varem acordar buscar solucions. PUSA no pot mirar cap un altre costat quan hi ha problemes que afecten també els veïns del poble, malgrat no obtinguem cap vot al núcli urbà. Flac favor fariem als veïns de les urbanitzacions si davant problemes d’ abast municipal, els diguessim que no ens pertoquen ni afecten. Si algún dia governem, ho haurem de fer per a tothom, per què això es precisament del que ens queixem respecte del tracte que reben les urbanitzacions dels governs municipals.
  La idea d’obrir dues noves vies d’ accés des de Sant Pere a Sant Antoni, a més de les dues actuals,suposarà una disminució important de la densitat de circulació. Un dels accessos des de la part inferior del c/Pinatell per ĺa riera de Vallserena fins la BP 5107 , un altre al Camí de Dalt des de la sortida de la Farinera i fins la BP 5109 ( carretera de SPV a SAV) i a més, l’ actual pas pel c/ Pau Casals. Nosaltres entenem que tots els carrers haurien d’ èsser d’ un únic sentit, per evitar precisament que això impliqui un augment del trànsit en perjudici dels veïns que hi viuen.
  Estem segurs que els veîns de Can Vila entendran la postura del PUSA i que ens seguiran donant el seu recolzament.
  En qualsevol cas, totes les aportscions per tal de millorar i resoldre el problema les recollirem amb gust i les estudiarem per tal de proposar-les a l’ ajuntament si son bones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment