El Ple Extraordinari més extraordinari.

Resum Ple del dia 11/05/2011

El Ple es va celebrar a les 14:00 h per la qual cosa tots els regidors de l’ oposició varen mostrar la seva sorpresa donat que en l’ anterior Ple Extraordinari ja es va demanar que l’ horari dels plens s’ ajustés més a un horari fora de la jornada laboral. El mateix ajuntament va dir que tindria en compte aquesta petició en els futurs Plens extraordinaris, d’ aquí la sorpresa i rebuig al veure l’ hora de la convocatòria. Personalment, com a regidor però també com a pare, vaig tenir que anar al  Ple amb la meva filla petita i demanar una veïna que la recollís abans de les 15:00h per portar-me-la  a l’ escola. Entenem des de PUSA que aquest horari no concilia gens la vida familiar i laboral i que obeeix més a l’ interès a que el Ple passes desapercebut i amb poca assistència de públic que no pas el contrari.

El Portaveu del PSC va posar de manifest que el sou a dedicació parcial del Regidor del PP era proporcionalment superior al de l’ alcaldessa i va preguntar si pensaven tornar els diners percebuts indegudament a la qual cosa l’ alcaldessa va respondre taxativament que NO.

Solidaritat va comparar les retribucions per assistència a Juntes de Govern de Sant Antoni amb les de Llinars, Cardedeu o Sant Celoni indicant que la quantia percebuda per aquest concepte era el triple a SAV que a la resta del municipis indicats.

Per la nostra part varem preguntar si els regidors sense dedicació i que perceben els seus ingressos en forma de indemnitzacions estarien a disposició dels ciutadans i en quin horari ja que amb el nou acord de retribucions sols estarien obligats a assistir a les dues juntes de govern mensuals, però no tindrien més responsabilitat de disponibilitat horària per atendre els veïns del poble. També ens va sobtar que el sou del regidor d’ esport i jovent sigues igual que el d’ obres, habitatge, cultura i urbanisme quan en teoria les responsabilitats i el volum de feina poc tenen a veure entre ambdues.

En una gràfica comparativa entre les percepcions percebudes per els membres de govern sense dedicació i el nombre d’ habitants varem destacar com a Cardedeu o Sant Celoni, amb una població que triplica la de Sant Antoni, les percepcions son de 151 i 135 euros en front els 425 d’ aquest últim. A SAV l’ equip de govern ha volgut discriminar els regidors de l’ oposició ja que les retribucions per Ple son 4 vegades inferiors a les que es perceben en Junta de Govern, mentre que a municipis com a Llinars, Cardedeu i Sant Celoni les percepcions per assistència a Plens son iguals o superiors a les que es perceben per Juntes de Govern.

Podeu mirar la taula.

Salutacions

Comparteix

2 Responses

 1. Molt bonic Ferran, però:

  què pensen fer els grups de l’oposició per a què els regidors del govern tornin els diners cobrats il.legalment? una noticia al web? una nota als mitjans?

  no hi ha una legalitat que seguir i una denúncia ?

  d’ altra banda en una contesta anterior de PUSA a un comentari que vaig fer sobre el regidor del PP el Sr. (?) Garrido i els rumors (més que certs…) sobre el seu augment de sou com a negociació per seguir o entrar al govern actual, i de pas la resta també se’l pugen…, manifestàveu que no entraríeu en les indisciplines de partit del personatge i tancàveu la carpeta, em sembla si més no poc professional.

  no és un tema d’indisciplines, és una qüestió que una persona del govern s’enriqueix injustament a costa dels vilatans i això mereix una lluita més forta per part de tota l’oposició.

  quines actuacions legals més penseu dur a terme per rescabalar les arques públiques vilamajorenques d’aquesta apropiació indeguda?

  això no és prevaricació?

  • Doncs de moment recolzar la iniciativa de SI i veure si finalment ho porta al Contenciós Administratiu. Nosaltres podem denunciar en el Ple allò que ens sembla poc ètic i reprobable, però qui te la última paraula sou els electors que amb el vostre vot recolzeu o no l’ actuació política de cada un dels partits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment