Caminada històrica per SAV. Balanç.

Diumenge 4 de març, amb força bon temps i temperatura agradable, una quarantena de persones vingudes de Sant Pere, Sant Antoni i les urbanitzacions del municipi varem gaudir d’ una caminada cultural de la mà del Ferran Sarria i organitzada per el PUSA. L’ acte va començar prenent una mica de forces per tal d’ afrontar la jornada ( 5 km de recorregut entre Alfou, Can Miret i Les Pungoles.).

Un cafetó, un suc de taronja i unes pastes per fer boca.

El nostre guia, en Ferran, ens va explicar l’ origen àrab del nom d’ Alfou i la història de Can Llansa amb una introducció sobre els quatre tipus de masia catalana i les peculiaritats arquitectòniques de cadascuna d’ elles. També varem visitar la parròquia d’ Alfou que tot just havia celebrat missa.

Foto de la parròquia d’ Alfou.

Tots plegats ens dirigim a Can Suari, que és la següent parada del recorregut. En Ferran ens explica la batalla de Cardedeu entre Espanyols i Francesos tocant als camps de Can Suari. També ens indica que just davant de la masia hi havia un camp d’ aviació republicana que va fer funcions d’ aeròdrom a la Guerra Civil.

Tocava anar cap a Can Miret i Les Pungoles. Així que varem començar a pujar els empinats carrers d’ Alfou.

Nens, pares i gossos camí de can Miret.

Arribant a Can Miret varem poder gaudir de les vistes meravelloses que ens ofereix el Montseny. Després el nostre guia ens va explicar l’ origen del nom de Les Pungoles relacionat amb un arbust o planta anomenada puniol.

Finalment, vem arribar a l’ ermita de San Jaume de Rifà que amablement ens van obrir els pagesos de la masia que hi ha tocant l’ ermita. De nou, ens va explicar en Ferran l’ origen romànic de l’ ermita.

Per concloure, tots els caminaires retornarem a Sant Julià d’ Alfou per donar per tancada la primera caminada del PUSA.

La finalitat de la caminada, tal com va manifestar l’ Israel en la presentació abans de començar-la tenia per objecte donar a conèixer entre tots els veïns de Sant Antoni, la història de les urbanitzacions, dels seus indrets i la seva natura. Un punt d’ unió entre tots els veïns i una manera de fer poble més distesa i tranquil·la. En Ferran Sarrià va estructurar la seva xerrada de manera molt amena, introduint-ne dades històriques i anècdotes de tota mena que van fer molt amena la passejada. Des de el PUSA, li estem profundament agraïts per haver-nos dedicat els seus coneixements tan profunds de la història de Vilamajor.

Si voleu completar la informació no dubteu en consultar el seu web.

http://vilamajor.blogspot.com/

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment