Aclariment sobre les antenes de telefonia mobil.

Ahir al matí vem adreçar-nos a l’ Ajuntament per poder tenir una entrevista amb la Núria, regidora de noves tecnologies de l’ ajuntament de SAV. La Núria ens va fer saber que actualment els sistemes per millorar la xarxa d’ internet eren dues. La primera mitjançant el sistema 3G de telefonia mòbil i la segona mitjançant el sistema Wimax. Pel que fa a l’ opció de antenes , hem de dir que les que s’ esta estudiant posar a Les Pungoles i Can Miret son antenes d’ abast petit pel que fa al radi d’ acció en quant a superfície, i per tan es tracta d’ antenes de baixa freqüència que en cap cas son nocives per a la salut. Les antenes que hem posat a la foto de referència al nostre web, son antenes d’ alta freqüència per abastar grans nuclis de població, i per tant amb unes emisions d’ ona molt superiors. Textualment la regidora ens va donar la següent informació: “posar més repetidors més a prop dels ciutadans, com els que planteja Movistar a Les Pungoles i Can Miret, implica que els mòbils de cada persona poden d’emetre/transmetre a menys potencia per la proximitat d’aquests a l’antena repetidora. A menys potencia d’emissió, menys impacte en la salut.

L’ altre opció es la xarxa Wimax, amb repetidors ja existents al Montseny i Dosrius. En aquest cas, per rebre la senyal d’ internet, cal fer una petita instal·lació a les antenes de cada veí, es tractaria d’ un petit afegit a l’ antena de Tv que permetés rebre el senyal del wimax.

Les antenes son de dimensions petites i iniqües per a la salut. Us posem una imatge que ens ha cedit la mateixa regidora.

Amb aquesta nova informació, PUSA entenem que donades les opcions possibles i realistes de millora de la connectivitat a internet, la proposta de l’ ajuntament val la pena a ser presa en consideració. Lamentem que la informació que ara si hem rebut, no l’ haguem tinguda abans per poder valorar de manera més objectiva la proposta de l’ Ajuntament.

PUSA no pretén oposar-se a les millores a la xarxa d’ internet per el simple fet de enfrontar els veïns amb el consistori, però també entenem que amb la informació que teníem, els nostres dubtes i els de molts veïns eren fonamentats. Amb la informació publicada al butlletí de la Junta de Conservació de Les Pungoles la nostra resposta va ser una, però entenem que amb totes les dades actuals que tenim a la mà, la resposta necessàriament ha de ser un altre, en aquest cas positiva.

Esperem que tots els veïns entenguin la nostra postura. PUSA no hem vingut a l’ ajuntament per fer oposició a tot, si no a intentar defensar els drets i interessos dels veïns, i per això no tenim cap problema en modificar la nostra postura inicial sobre aquest tema.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment