El SAD a les urbanitzacions i els nostres avis.

SADEl SAD Servei d’ Assistència Domiciliària) és un servei que te per objecte sonar suport a la gent gran que viu sola i que no pot fer les tasques diàries de la casa, per manca de capacitat locomotora o altres malalties asociades al propi envelliment. Altrament el servei de teleasistència consisteix en un polsador que permet que amb una simple polsada, una alarma arribi als serveis socials municipals per tal de poder desplaçar-se al domicili de l’ avi o avia i poder comprovar que tot és correcte o si de cas trucar els serveis mèdics si alguna cosa hagués passat.

A les Pungoles tenim 3 usuaris del servei, 3 a Can Vila i 11 a Alfou. Però de fet, el nombre d’ avis és de un 14% a les Pungoles, un 18% a Alfou, un 14% a Can Vila i un 10% a can Miret. Gent de més de 65 anys que en alguns casos d’ edat més avançada poden tenir problemes de mobilitat per manca de carnet de conduir o simplement físics. És per això que caldria començar a plantejar-se afegir serveis addicionals per al col·lectiu de gent gran que viu a les urbanitzacions, com per exemple un servei de taxi a demanda subvencionat, en lloc del transport públic actual, un servei d’ assistència per fer la compra al poble o acompanyar-los a per receptes o al metge.

Son coses que ben aviat tindrem a sobre, i que caldria estudiar i preparar per quan siguin un fet.

Volem fer un aclariment a la noticia, les dades que vàrem demanar eren les del serveis de teleasistència, però una erraqda en la terminologia va fer que confonguessim el SAD amb la teleassistència. Fet el aclariment des de l’ ajuntament, hem demanat a l’ alcaldessa les dades d’ aquest últim servei. Tan bon punt les tinguem les publicarem per tal de completar la notícia. 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment