Lera: “No hem de dramatitzar les possibles conseqüències que podria tenir una antena de telefonia mòbil”

El Regidor d’Urbanisme i Medi Rural de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, Jesús Lera, assegura en resposta a un correu d’una veïna de Les Pungoles que “no hem de dramatitzar les possibles conseqüències que podria tenir una antena de telefonia mòbil” i afegeix: “L’enemic el tenim a casa en forma de forn microones o de router amb wifi”.  Tenint en compte la incertesa de les investigacions científiques en aquest camp, i la preocupació dels veïns i veïnes al respecte, pensem que és una irresponsabilitat menystenir d’aquesta manera la problemàtica.

Creiem, sincerament, que els veïns i veïnes mereixem una altra resposta, una resposta que inclogui els següents punts, que des de PUSA hem plasmat a un document de recollida de signatures dirigit a l’alcaldessa del municipi:

1er. Que s’aturi amb caràcter cautelar l’atorgament de la llicència d’obres a Telefónica Móviles España, S.A.
2on. Que es constitueixi una comissió a l’Ajuntament per tal que puguin buscar-se noves ubicacions de l’antena que no tinguin una afectació directa sobre les vivendes dels veïns.
3er. Que es faci una reunió informativa amb especialistes en salut que garanteixin l’absència d’efectes nocius per a la salut de les persones a conseqüència d’aquestes instal·lacions.
4t. Que en darrera instància l’Ajuntament es comprometi a respectar la decisió dels veïns i veïnes sobre el tema referenciat que hagin acordat en assemblea.

Finalment, us adjuntem la resposta de Lera a la veïna:

“En resposta al vostre correu us envio l’informe de la Generalitat sobre els nivells d’exposició a camps electromagnètics. La informació és rellevant i rigorosa i s’ha de tenir en compte que a Catalunya és força restrictiva. A la pàgina nº 7 fa una comparativa de les emissions del WiFi i dels forns microones netament superiors a la telefonia mòbil.
http://www.santantonidevilamajor.cat/actualitat/noticies/2015/06/22/sol-licituds-de-telefonica-per-a-la-instal-lacio-de-dues-antenes-de-telefonia-mobil
En aquesta pàgina trobaràs la petició que ha fet Telefònica Móviles, i ara cal veure el dictamen de l’enginyer i de l’arquitecte si es conforme la instal·lació en el lloc escollit. La Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments un servei de control de les emissions de les antenes, per garantir que totes compleixen la normativa sobre emissions electromagnètiques.
Penso que no hem de dramatitzar les possibles conseqüències que podria tenir una antena de telefonia mòbil de les característiques que volen instal·lar, quan l’enemic el tenim a casa en forma de forn microones o de router amb wifi.
En aquest moments no disposo de més informació i espero que amb aquesta aportació, pugui transmetre la tranquil·litat necessària.
Salutacions cordials.
JESUS LERA BLASCO
AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR
Regidor d’Urbanisme i Medi Rural”

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment