Comunicat oficial de PUSA i CanVi

El passat divendres 5 de juny, i a través de la publicació de la notícia a EL9Nou que us mostrem, vàrem conèixer que s’havia tancat un pacte CiU-ERC a través del qual el partit republicà donava l’alcaldia de SAV a Maria Lluïsa Berdala pels propers quatre anys. Tot això, després d’haver estat negociant intensament amb Jesús Lera per conformar un govern alternatiu entre PUSA, CanVi i ERC, a partir del qual s’oferia l’alcaldia a Lera.

Arrel d’aquests fets, PUSA i CanVi hem emès el següent comunicat, que hem enviat als mitjans de comunicació:

Comunicat de les Direccions del Partit de Les Urbanitzacions de Sant Antoni
i CanVi-Candidatura per Vilamajor

Els resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig a Sant Antoni de Vilamajor, com sabeu, van ser els següents: CiU va obtenir quatre regidors, PUSA, ERC i CanVi, tres regidors cadascun, sumant, per tant, 9 regidors entre els tres partits. Començada la setmana, tant des de PUSA com des de CanVi es van iniciar les negociacions amb ERC per la formació d’un govern alternatiu, d’esquerres i progressista, on també les urbanitzacions tinguessin cabuda en pla d’igualtat.

Dissabte dia 30, els regidors electes de les tres formacions ens vàrem reunir al Patronat per acostar postures. D’aquesta reunió van sortir les següents propostes:

1. Un govern presidit per ERC que ostentaria l’alcaldia els propers 4 anys.

2. Repartiment de la resta de regidories en igualtat de condicions entre les tres formacions polítiques.    

3. Creació d’una regidoria específica per a les urbanitzacions.

L’acord propiciaria un nou govern sense vicis antics, fruit de l’anquilosament dels anys de poder i de la manca d’alternança a l’Ajuntament en els darrers 20 anys de govern convergent.

Davant les reticències que el PUSA no havia signat el full de ruta de l’ANC, els representants del PUSA van manifestar que malgrat cinc dels candidats a les darreres eleccions l’havien signat a títol personal, entenien que aquest punt no podia ser un obstacle per l’acord i que, per tant, si calia, el signarien. Més tenint en compte que els darrers 4 anys, ERC va formar govern amb el PP i no va tenir gaire escrúpols pel tema del procés nacional cap a la independència.

Es proposava, doncs, un nou govern on tots els regidors ens estrenaríem en les tasques de govern, llevat de l’Alcalde, Jesús Lera, d’ERC, que ja havia estat Regidor de comerç, industria i ocupació i que havia de ser el pal de paller del nou govern.

Un govern d’iguals, basat en les persones i no en les posicions de poder que el nombre de regidors atorguen.

Un govern que representés el 75% dels vots de la gent de Vilamajor, on els veïns de les urbanitzacions estarien plenament representats.

Feta l’oferta ens vàrem emplaçar a tancar un principi d’acord abans de dimecres dia 3 de juny. Davant el silenci d’ ERC, el dia 2 de juny, via whatsapp i Messenger es va reiterar l’oferta del dia 30. És a dir, ERC ocuparia l’alcaldia els següents quatre anys si realment volia un canvi real de la manera de fer política al nostre municipi.

Finalment, el pacte CiU-ERC es va tancar el passat dijous 4 de juny, segons hem pogut saber tant PUSA com CanVi, a través de la premsa, sense cap comunicació personal ni oficial per part d’ERC. Davant d’ aquesta situació, ens preguntem:

.Va presentar-se ERC a les eleccions municipals a Sant Antoni per governar-nos o per ser el soci obedient de CiU?

.Pot realment canviar-se la manera de governar el municipi si es renuncia a l’alcaldia voluntàriament?

.Com pot explicar-se als més de 471 veïns de Vilamajor que el vot que van atorgar a ERC, ells l’han regalat a CiU? No hagués estat més honest presentar-se sota les sigles de CiU?

-Es legítim utilitzar l’ engany i la mentida per mantenir artificialment unes converses amb els sis regidors de PUSA i Canvi i fer-les servir com a eina de pressió per treure rèdits polítics i major quota de poder en les seves negociacions amb CiU?

En definitiva, un grau frau a la ciutadania i especialment als votants d’ERC de Vilamajor.

PUSA i CanVi

pacte

Comparteix

1 Response

  1. Es el de sempre.tinc cadira i cuan passi cuatre anys ja tornare enreda a la gent.el que amb sorpren es que la gent torni a cauri.en fi nones interesa esta i ficarse dintre.aquest poble es aixi.tots sabem el que busquen.interés propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment