FM d’ Alfou: L’ altra cara de les festes.

El passat mes de juny, dos representants del PUSA van reunir-se amb la Lidia Marcos i el Joan Miquel Torruella com a representants de la Junta de Propietaris d’ Alfou per tal d’ organitzar una concentració de cotxes clàssics a Alfou el dissabte dia 23 al pàrking de la Rectoria i amb motiu de les Festes Majors.

Per part de la Junta no va haver cap problema en fer l’ activitat programada al lloc indicat. Es van fer els cartells per publicitar l’ esdeveniment i es van penjar per la urbanització ( podeu veure el cartell a la foto cliquejant sobre ella ). El dia 22 al matí es van demanar al cap de la brigada de manteniment d’ Alfou, unes tanques per limitar els accessos al Pàrking de la Rectoria i les piscines. Aquella mateixa nit, vam col·locar les tanques per impedir que el pàrking s’ omplis de cotxes a l’ endemà.

Al matí del mateix dia que s’ havia de fer la concentració el pàrking tenia el següent aspecte.

El motiu d’ aquesta invasió de vehicles aliens a la concentració de clàssics no va ser altre que el propietari del restaurant Can Llansa va retirar unilateralment les tanques, per tal de fer ús exclusiu per als seus clients de l’ esmentat espai. Davant aquesta situació, ens vam personar a Can Llansa per demanar explicacions del que havia succeït. La resposta va ser allò més que significativa: ” el pàrking de la urbanització es d’ ús exclusiu del restaurant ja que l’ Ajuntament de Sant Antoni va cedir-ne l’ seu ús.”

Sembla estrany que cap membre de la Junta, i més sent un d’ ells el fill del propietari del restaurant no sabés res d’ això l’ autoritzar la cessió d’ aquest espai per fer l’ acte de la Festa major ja programat. I encara que efectivament el restaurant tingués l’ ús del parking, tampoc entenem l’ esmentada actuació, tenint en compte que el restaurant fa servir aquest pàrking 365 dies a l’ any, i nosaltres tan sols vam demanar dispossar d’ ell per unes hores i per una causa en benefici de tota la urbanització.

Naturalment, l’ acte va tenir que traslladar -se al camp de futbol, on un grup de nois vinguts de fora ho tenien tot preparat per jugar un partit . ( ens van assegurar que tenien permís de l’ Ajuntament per jugar al camp de futbol cada dissabte ). Naturalment PUSA va informar-los que no en sabíem res i que nosaltres en cap moment havíem demanat el camp de futbol per fer la concentració, però que la Junta ens havia canviat l’ ubicació inicial aquell mateix matí i per tant qui els haurien de donar explicacions serien ells.

Al final ells no van poder jugar el partit, i nosaltres com organitzadors varem haver de modificar sobre el terreny el que s’ havia programat. Molts cotxes van tenir problemes per entrar al camp de futbol ja que rascaven el terra amb el tub d’ escapament. A més al fer-se el berenar a La Rectoria, sense visibilitat directe sobre el recinte de l’ exposició, va obligar a que permanentment un membre del PUSA hagués d’ estar vigilant els cotxes.

PUSA s’ informarà adequadament respecte de l’ acord de cessió d’ ús del Pàrking de la Urbanització a favor de Can Llansa. I ho farem tant davant l’ Ajuntament com davant la Junta actual per escrit i de manera immediata.

PUSA es pregunta que hagués passat si finalment el camp de futbol hagués estat impracticable per efecte de la pluja del dia d’ abans, o que hagués passat si simplement no haguéssim tingut cap camp de futbol. Qui hagués explicat als més de 50 participants que vingueren d’ arreu que la concentració es cancel·lava per que el lloc inicialment assignat se’ ns havia pres sense explicació ni justificació de cap mena.

Portar més de 50 cotxes a Alfou ha estat un gran esdeveniment  per la nostra urbanització, un acte sens dubte diferent per a les Festes Majors, que ha estat organitzat de manera altruista per la gent del PUSA ( ni tant sols figura el nostre nom com a organitzadors al llibret de les Festes Majors ), sense cap cost per als veïns d’ Alfou i fet amb tota la il·lusió de món. Però es clar si quan algú vol organitzar quelcom en benefici de tots, es troba amb tants obstacles, potser seria millor repensar -so la propera vegada.

Gràcies a tots.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment