Carril Bici: un perill?

Fotografia carril bici del c/ Girona.carril bici perillos

Com podeu veure a la foto, el carril te una amplada de 2,10 cm, es a dir, 1,05 m per carril. La normativa vigent a quasi tots els municipis marca un mínim de 1 m per carril, més 25 cm a cada banda com a zona de seguretat, per tant el carril hauria de medir 2,50 cm. Caldria a més que la línea exterior del carril que dona al transit tingués una separació en forma de pivots delimitados del carril bici i del vial per a la circulació dels cotxes.

La Generalitat de Catalunya estableix que únicament en els casos de carrils bici protegits ( amb elements separadors de les vies de circulació de cotxes ) pot fer un mínim de 2 metres, però no es el cas de SAV. El carril bici del poble no te cap element de protecció ni separació del del trànsit rodat.

El vial de circulació, ha quedat limitat a 2,50, quan la normativa mínima marca 3 metres, per tant 50 cm menys del reglamentat. Si això li sumem l’ altre mig metro, ens trovem amb un espai inferior a 1 metro d’ amplada al que diu la normativa.

En resum, aquest carril bici es perillós, no compleix la normativa i s’ h fet a correcuita, sense cap estudi ni valoració prèvia. PUSA ha entrat una instància per tal que es posi remei a aquesta situació de risc.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment