Preguntes fetes pel PUSA al Ple del 25 de juliol de 2013.

Logo definitiu transparent petit 

PUSA no va presentar cap proposta de moció al darrer Ple Municipal, però si que va formular nombroses preguntes sobre temes que afecten a tots els veïns de Vilamajor.

Us posem un resum d’ allò que es va preguntar i de les respostes que l’ equip de govern ens va donar.

1º Qui paga actualment el cost de l’ aigua i la llum de les instal·lacions esportives de Les Pungoles, i concretament la de les piscines.

Segons l’ Ajuntament, actualment, totes les despeses per aquests conceptes son a càrrec de l’ Ajuntament; si be es cert que això no era així l’ any passat. Fruit de les queixes de l’ EUC es va resoldre aquesta situació anòmala tractant-se d’ un equipament municipal.

2º Quina és la situació del punt d’ emergència de la Plaça de la Germanor a les Pungoles.

PUSA ha constatat que l’ esmentat punt sovint queda desbordat i amb restes de deixalles fora de la zona acotada. Cal que els equips de neteja, quan recullin els contenidors tinguin cura de deixar net l’ entorn. Així es va fer saber i l’ Ajuntament va dir-nos que posaria remei.

3º Com està el recurs administratiu en relació al sistema de recollida selectiva.

L’ Ajuntament no va voler avançar-nos si finalment la recollida seria igual per a tots els veïns visquin o no a les urbanitzacions, tenint en compte que els propietaris de les urbanitzacions paguem 30 euros més de rebut i rebem un 40% meys de servei. El regidor d’ ensenyament va manifestar que PUSA el que volia era que a Can Sauleda no se’ls recollis la brossa o que se’ls augmentés la taxa, quan el cert és que PUSA no vol que es retalli el servei a la urbanització de Can Sauleda o a les cases unifamiliars del poble, si no que aquests també es presti a la resta d’ urbanitzacions. PUSA entenem que els veïns del poble tenen tot el dret del mon a que se’ls reculli les deixalles cada dia amb el sistema porta a porta, però únicament demanem que tots siguem iguals amb drets i deures, no ciutadans de segona categoria.

4º Com es va actuar en l’ incendi del dia 9 de juliol a Alfou?

L’ Ajuntament manifesta que es va activar el protocol del 112 i que va funcionar tal com estava pautat, malgrat això se’ns va informar que en cas d’ incendi, els bombers que son cridats a sufocar l’ incendi han de ser els de Sant Celoni. No entenem que tenint bombers propis a SAV, aquests no puguin intervindre. Entenem que tenint uns bombers a poc més de 3 km de les urbanitzacions, haguem d’ esperar l’ arribada dels bombers de Sant Celoni, que estan a més de 14 km.

5º Varem preguntar sobre el veto al programa de radio que estava previst emetre aquesta temporada.

Donarem una resposta més detallada en un altre noticia tractant profundament el tema.

6º Neteja rieres d’ Alfou, Can Vila i Can Miret.

PUSA va traslladar les queixes respecte de que un cop netejades les rieres per part de l’ Ajuntament, no es recullin les restes de poda, la qual cosa fa que aquestes quedin amb restes d’ arbres i matolls altament combustibles. Varem demanar una poda dels arbres que envaeixen propietats dels veïns que linden amb elles.

7º Quin criteri determina que les voreres dels carrers de Can Miret on hi han parcel·les no edificades no ‘ urbanitzin, i en canvi les que estan en idèntica situació al poble si que estan acabades i en perfecte estat. Podeu veure la noticia aquí: https://pusa.cat/2013/06/can-miret-ha-estat-recepcionada-doncs-no-ho-sembla/

8º Varem manifestar la queixa per el fet que l’ Ajuntament ens va deixar un projector sense els cables pertinents per connectar-lo al ordinador. Varem preguntar si es comprova el material deixat i retornat cada vegada que se’n fa us. L’ Ajuntament ens va demanar disculpes, la qual cosa acceptem de bon grat.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment