Un programa de ràdio que no va poder ser.

Radio VilamajorEl programa de ràdio Inquietat, presentat per la Mar Pelaez i autoritzat inicialment per el responsable de la radio ( Eduard Gali ), no va aconseguir passar el filtre de censura de l’ equip de govern. La regidora de participació i noves tecnologies, va vetar l’ emissió del programa abduint que la persona que el presentava no era membre de cap associació, i que estant vinculada a Àgora Vilamajor, no podien entendre que fos una entitat legalment registrada.

De fet, al Ple del dia 25 de juliol, PUSA va preguntar al torn de precs pels motius del veto, no entenent que sigui condició necessària per poder fer un programa de ràdio ,que calgués estar a cap associació. De fet, ens consta que hi han programes, com el que dirigeix la Sra Farners que ho fan a títol personal, sense estar integrada en cap associació que li doni contingut al programa.

Com que la resposta donada per la regidora, no tenia ni peus ni cap, va argumentar que el motiu era que cap persona que dirigís un programa podia estar afiliada a cap partit, la qual cosa tampoc es donava, ja que la Sta Mar, no pertany a cap partit, de fet, està empadronada a Sant Pere de Vilamajor i per tant no pot haver cap interès partidista en aquest assumpte en relació a Sant Antoni de Vilamajor.

De fet la realitat es un altra, encara que com que no és políticament correcte, no es pot dir públicament. La veritat, és que la Mar forma part del moviment d’ indignats de SAV, i que per tant tenen un esperit crític amb molts temes que afecten a Vilamajor; com per exemple la oposició i recollida de signatures contra el augment del 50 % del sous.

Hem de dir que al programa intervenien un grapat de col·laboradors, gent d’ Alfou, associacions com Vilanimal, historiadors, poetes i escriptors de Vilamajor, etc.

Des de PUSA sempre han entès que era molt necessari fer programes a la radio municipal sobre els temes d’ actualitat de Vilamajor, ja que els diaris de tirada local, poques vegades es fan ressò de les notícies de Vilamajor, i sovint els veïns tenen més coneixement del que passa a Madrid que no pas d’ allò que es cou al seu municipi.

http://agoravilamajor.blogspot.com.es/2013/07/censura-radio-vilamajor-sant-antoni.html

Podeu veure la maqueta del programa penjada a Àgora Vilamajor i veureu el perillós caràcter subversiu que tenia. És tracta d’ una maqueta que s’ havia de polir i treballar, però que davant la censura de l’equip de govern, no s’ ha pogut dur a terme.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment