Reunió amb l’ Alcaldia per aturar els desnonaments a SAV.

Fa unes setmanes, Àgora Vilamajor va possar-se en contacte amb el nostre partit ( PUSA) per tractar de la problemàtica dels desnonaments a Vilamajor.Perill desnonament Segons les dades d’ Àgora Vilamajor, al nostre municipi s’ havien iniciat o executat 14 ordres de desnonament, dues d’ elles a Alfou i una  a Les Pungoles.

Amb l’ informe fet per Àgora, PUSA va reunir-se amb SI i PSC per tal de presentar una moció conjunta al ple de maig en favor dels desnonats. A la comissió informativa prèvia a la celebració del Ple de Maig, es va acordar no presentar la moció a debat i treballa-la tots els grups politics a l’ Ajuntament per tal de fer-ne una conjunta. PUSA va retirar la moció amb la condició que al menys un representant d’ Àgora pogués participar en l’ elaboració de la moció.

Amb aquest acord, es va convocar a tots els partits a una reunió que s’ havia de celebrar a l’ Ajuntament el 4 de juliol i a la que no van assistir-hi els representants de l ‘ex PP i PSC.

A la reunió es van tractar els 11 punts següents:

1) Que s’ elabori un registre de persones en situació de dificultat econòmica i en procés d’ execució hipotecaria. 
 
2) Que s’interpel·li a les entitats financeres que operen a Sant Antoni per exigir la paralització dels desnonaments, i en cas de no fer-ho, deixar d’ operar amb elles.
 
3) Que l’ alcaldessa negocïi amb els bancs la dació en pagament per les famílies que ho necessitin.
 
4) Que es creï un fons d’ habitatges de titularitat municipal de lloguer social, amb les vivendes en desús del poble, mitjançant:
1. Negociació amb propietaris; 2. Taxes per desús de la vivenda; 3. Expropiació de la vivenda en desús.5) L’Ajuntament es farà càrrec del cost del lloguer social de les families que no puguin pagar a canvi de treballs a favor de la comunitat. Seran rotatius per a què hi puguin accedir totes les famílies amb necessitat i el sou serà superior al salari mínim.

6) Que els arquitectes municipals s’encarreguin de fer la cèdula d’habitabilitat per les persones que demanen la dació en pagament i no poden pagar un arquitecte.

 
7) Subvencionar a les famílies aturades o en risc d’exclusió el pagament de l’IBI.
 
8) Es donarà moneda local a les famílies en risc d’exclusió social per a què comprin productes de primera necessitat als comerços del municipi que s’hi adhereixin a la campanya.
 
9) Que l’Ajuntament es faci càrrec de manera indefinida de les factures d’aigua i llum que les famílies no puguin pagar.
 
10) Banc del temps per serveis entre veïns i veïnes.
 
11) Utilització de locals públics, per treballs comunitaris o d’aprenentatge, per reparar-se la roba, per cuina comunitària, per canviador de nadons, per bugaderia i dutxes. 
 

La reunió va anar força bé i tot feia pensar que llevat d’ uns pocs detalls perfectament subsanables, l’ acord fòra possible i que la moció sortiria endavant sense problemes.

El 15 de juliol, es va fer la segona reunió, a aquesta ja no es van presentar el representat de ERC ( dilluns es festa a SAV ) ni PSC, tampoc el regidor d’ urbanisme que si que hi era a l’ anterior reunió. Normal, les reunions fora de les  Juntes de Govern i Plens no es cobren. PUSA i SI van assistir-hi a les dues, així com els representants d’ Àgora Vilamajor. A aquesta reunió, CiU de la mà de l’ Alcaldessa ens va presentar una moció precuinada tipus “si però no”, es a dir, plena de generalitats i bones intencions però defugint qualsevol concreció o compromís seriós. Una manera d’ estar a bé amb tothom i mostrar un tarannà políticament correcte sense mullar-se en res.

PUSA, va denunciar la inutilitat d ela nova reunió i va demanar presentar una contra proposta de moció que finalment serà debatuda al Ple de Setembre.

 
Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment