Xerrada Enagas del passat 9 de maig al patronat.

Tal com varem demanar des de PUSA, finalment Enagas i l’ Ajuntament s’ han avingut a informar els veïns de Sant Antoni de Vilamajor respecte al projecte faraònic que creua el nostre territori. Vagi per endavant que nosaltres ens som favorables, ja que el gas és un energia neta i segura, el que ja no ens ha agradat tant ha estat que l’ obra no acabi a França com estava previst i que la inversió potser no era tan urgent com s’ havia dit.

La nostra preocupació més gran va estar dirigida sobre dos aspectes fonamentals:

1º Com quedarà el territori des de el punt de vista ambiental un cop acabades les obres. Pel que sembla, la franja de 20 metres desforestada es replantarà amb els arbres que el departament d’ agricultura determini. Durant aquesta fase, els operaris encarregats de la replantació canviaran periòdicament els arbres o plantes que no hagin arrelat. Tot el procediment ha de durar 3 anys. Això si, cap arbre es pot plantar a menys de 2 metres del tub per evitar riscos de deteriorament del tub.

2º Quines mesures de seguretat presenta la canonada que ha de dur el gas? La resposta va ser exhaustiva i ens va deixar força tranquils. El tub és d’ un material no degradable, que te una vida mínima de 25 anys malgrat hi ha tubs que superen amb escreix aquest termini. Cada 2 setmanes una brigada recorre la canalització per veure sobre el terreny que tot esta correcte i un cop al mes, un helicòpter sobrevola el itinerari del tub per veure possibles anomalies. El tub va soterrat 1 metre i porta uns sensors que detecten qualsevol deteriorament del gruix i consistència del tub, així mateix uns sensors detecten possibles fuites que comuniquen a una central de dades que posa en marga un protocol per aturar o disminuir la quantitat de gas que hi circula. També hi han instal·lades vàlvules de seguretat que es poden tancar automàticament.

Ara sols cal que tot això que se’ns va comunicar sigui cert. Esperem que si.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment