Ple Extraordinari retribucions membres govern.

Ple Extraordinari 11 de maig de 2012

Amb data del dia 30 d’ abril els regidors de l’ Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor vam rebre convocatòria per assistir el  dia 4 de maig a la comissió informativa preparatòria  del Ple Extraordinari  que tindrà lloc el proper dia  11 de maig a les 14:00h per tal de debatre les noves retribucions dels membres de la corporació.

PUSA vol manifestar la seva queixa per el escàs marge de temps per poder planificar l’ agenda personal dels nostres regidors, la qual cosa fa que l’ Israel no pugui assistir el dia de la convocatòria. Tampoc entenem l’ horari fixat per la celebració del ple, més tenint en compte que darrerament  ja es va manifestar que l’ hora escollida casava malament amb l’ horari laboral dels regidors de l’oposició.

La proposta de l’ equip de Govern que es discutirà es la següent: Indemnitzacions a percebre per els regidors.

Abans Segons nova proposta
Per assistència a les sessions del Ple de l’ Ajuntament: 95 euros bruts.( bimensual )  igual
Per assistència a les sessions de la Comissió informativa General: 57 euros bruts. (bimensual)  igual
Per assistència a les sessions de la Comissió Espècial de Comptes: 57 euros bruts ( anual )  igual
Per assistència a les reunions amb l’ alcaldia, sessions de treball, atenció als ciutadans, etc: 57 euros bruts ( a criteri )  igual
Per assistència a les Juntes de Govern: 209 euros bruts (quinzenal ) 425 euros bruts

A més, des d’ aquest mes, l’ Ajuntament tindrà dos persones més en plantilla: El Felipe Garrido del PP i en Pep Guardi de CiU passaran a cobrar 11.500 euros/any bruts cadascú . De manera que dels 18.000 euros que fins ara es pagava a l’ alcaldessa passem a pagar-ne 40.800 a l’ any. No ens havien dit que la despesa pressupostària en matèria de personal no pujaria?. Cal que la regidoria d’ esports i joventut tingui dedicació parcial? Tanta feina hi ha en una matèria com aquesta? Com pot ser que la regidoria de Cultura, urbanisme, obres i habitatge tingui el mateix volum de feina i la mateixa dedicació que la d’ esports?. Dedicació de 12 h setmanals, menys de 2,6 h al dia.

Potser es que les olimpíades de Londres 2012 finalment es celebren a Sant Antoni de Vilamajor i per això aquest increment sobtat de feina?

PUSA vol posar en coneixement dels veïns de SAV que l’ augment de percepcions econòmiques  (més del doble)  per assistència a les Juntes de Govern sols corresponen als regidors de l’ equip de govern, i que l’ oposició seguirà percebent les indemnitzacions acordades el 2010. No entenem quina raó justifica que les reunions de l’ equip de govern fins el mes d’ abril es paguessin a 209 euros i ara a 425. Ha augmentat el volum de feina d’ aquestes reunions també el doble? Tenen més importància les reunions de govern que els Plens municipals on s’ aproven els reglaments, taxes i acords que afecten a tots els veïns del municipi?. Hi ha justificació real per la que la indemnització a percebre per assistència a una Junta de Govern es pagui 7,5 vegades més que l’ assistència a un Ple?

Cada mes l’ equip de Govern celebra dues reunions ( Juntes de Govern Local ), per tant, les retribucions per aquest concepte i per a cada regidor seran de 850 euros/mes, a part de percebre les indemnitzacions per assistència a les comissions informatives, reunions amb l’ alcalde i les del propi  Ple. Quan dura una Junta de Govern Local? L’ any passat la mitjana de duració de les Juntes van ser de 4 hores,25 minuts, la qual cosa vol dir que cada hora de feina dels regidors de l’ equip de govern ens costa 100 euros.

Segons la proposta d’ acord que se’ns presenta a debat, totes les retribucions que fins ara ha cobrat l’ equip de govern han estat indegudes i il·legals ( art 75 LBRL, art 166 DL 2/2003 i l’ art 13 del ROF i el 56 del ROM ). Pensen els regidors que les han cobrat, reintegrar-les a les arques municipals?

Comparteix

8 Responses

 1. Considero que és una decissió irresponsable. No han entès que administren els diners de tots i que a l´Ajuntament s´hi va a servir i no a servir-se´n. Cal dir prou a aquesta manera de fer política

 2. Algú em pot confirmar, segons es rumoreja, si tota aquesta situació és conseqüencia també de la negociació del pacte de govern del regidor del PP -Sr. Garrido- amb CiU per entrar o bé continuar (tant me fa, el fet exacrable és el mateix) a canvi d’aquesda remuneració encoverta??
  Si fora així, parlem clar ja d’una volta per totes !!!

  • Gabi… piensa mal y acertaras!
   El pitjor de tot no és tant si han fet pactes o no per acabar cobrant… el pitjor és que ho fan en un moment en què hi ha un munt de gent passant-les magres.
   Si fóssin temps de vaques grasses, no em semblaria bé, però no seria tant recriminable. Aquesta gent ha vist massa informatius on hi ha politics corruptes, banquers estafadors i gent de la reialesa que han fet el que han volgut sense haver d’anar a la presó. Aquest és el mal. I el poble calla… no ho entenc! SENYORS ÉS TEMPS DE RETALLADES, NO PAS D’AUGMENTS DE SOU! I MENYS PER NO FOTRE RES!!! INDIGNACIÓ ÉS POC.

 3. Com ve dius, es tracta de rumors que no per això deixen de tenir fonament. El representant del PP a l’ ajuntament de SAV sembla que esta seguint una línea pròpia i totalment aliena al programa de la formació a la que representa i a les directrius de la seva formació al municipi i això fa que pensem que més que la defensa dels votants del PP, el regidor del PP estigui defensant interesos més personals que no pas generals. En qualsevol cas, és un problema que ha de ressoldre la direcció del PP al municipi i PUSA no entrarà en temes que afecten a latres formacions a nivell intern.

 4. algú em pot dir quin és el deute del nostre Ajuntament? i quin era el de l’any 2011?
  salut,

  • Hola Cesca, les dades a desembre de 2011 no les sabem, malgrat les vem demanar fa cosa de dos mesos, el que si que et puc dir es que el deute a desembre de 2010 era de quasi un miliò d’ euros. No es tracta d’ un deute important si el comparem amb la mitjana de la resta de municipis de Catalunya, però hem de vigilar que no es dispari, per això hem demanat les dades del 2011. Quan les tinguem us informarem.
   Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment