Comissió residus 17 d’abril.

El dimarts dia 17 d’ abril, va reunir-se de nou la Comissió de residus per tal de donar sol·lucions al tema plantejat sobre tot pel que fa a les deixalles a les urbanitzacions, i especialment a Les Pungoles. Inicialment la nova ubicació de l’ àrea d’ emergència havia d’ anar al C/ Montseny en el cas de Les Pungoles i la del poble a l’ altre costat de la riera, a la zona de les petanques i Sils. A la segona reunió de la comissió es van descartar aquestes ubicacions i PUSA va proposar per a Les Pungoles la ubicació al Pg de nous creus, una zona perifèrica de la urbanització, on actualment hi ha un punt de recollida selectiva. Es va discutir sobre els pros i contres i majoritàriament es va votar la proposta de l’ Ajuntament que consistia en col·locar els contenidors al lloc de la fotografia, es a dir a la zona del pàrking actual de Les Pungoles, concretament on està la pista de patinatge. S’ ha acordat que la zona sigui pavimentada, i amb una tanca de fusta o altre material que impedeixi l’ accés i la visualització de l’ interior des de fora. El lloc escollit està fora del camp visual de les piscines i el restaurant, però es tracta d’ una zona de pas constant de veïns que fan complicat deixar restes de manera furtiva i discreta. Naturalment considerem que el lloc escollit implica un risc important ja que col·locarem els contenidors a la zona més emblemàtica de la urbanització, però aquest mateix argument fa que potser sigui el lloc menys segur per deixar les restes de manera incontrolada i desapercebuda per a la resta de veïns.

Al poble la zona d’ emergència quedarà ubicada al polígon de Can Mora.

Pel que fa a les deixalles a Alfou, tenim constància que a partir de 2013, serà obligatori recollir les restes orgàniques manera separada a la de plàstic, vidre i cartró. Per tant caldrà encabir un sistema de recollida com el de la resta de les urbanitzacions de Sant Antoni, amb l’ augment de cost que això comportarà, un 45% més en el rebut. Hem manifestat a la Junta d’ Alfou aquesta informació i estem a l’ espera que ens reunim per establir propostes conjuntes alternatives.

Com sempre seguirem infomant -vos de tot allò que anem treballant.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment