Gosos sueltos a les urbanitzacions, un perill i una irresponsabilitat.

Volem fer des de el PUSA una crida a tots els propietaris de gosos de les urbanitzacions. Sovint molts veins no tenen cura dels seus gosos i no prenen les mesures oportunes per tal que no saltin les tanques o murs de les seves parcel·les, de manera que força sovint es poden trobar gosos per els carrers sense que vagin acompanyats dels seus amos. La majoria dels casos no passa res, però això no vol dir que en algun cas acabin produïnt accidents amb la gent que va amb moto o bici o inclús amb els vianants. Una caiguda amb la bicicleta o la moto pot causar danys importants a les persones que es troven davant aquest animals sense control. PUSA ha rebut  queixes per part de tres veïns denunciant aquest problema, problema que no es responsabilitat de l’ ajuntament ni de la policia local, si no dels propis veïns, propietaris d’ aquests animals. Els gosos ens donem molt carinyo, companyia, seguretat i fidelitat a tota proba, no es mereixen que no tinguem cura d’ ells, que no els vigilem per tal que no prenguin mal, ni en puguin fer.

Desde PUSA us preguem que procureu que els gossos no surtin sense tenir els seus amos aprop, i us recorda que en molts casos les assegurances de les cases on vivim, no cubrexen els danys per responsabiliatat civil originats per els animals fora de les propietats on te cobertura la pòliça. A més la recollida d’ un gos al carrer per part de la policia local te un cost força elevat i que amb una mica més de control per part dels seus propietaris es podria evitar.

Penseu també que aquests aimals poden acabar a les goseres i ser ejecutats si hi ha per mig una dnúncia davant els mossos o la policia local per caigudes, mosegades o simplement per abandonament. Qui acava pagant la irresponsabilitat dels propietaris es el mateix gos, i sovint ho fa amb la seva pròpia vida.

Evitem que els gosos saltin les tanques i evitarem molts problemes de convivència a les nostres urbanitzacions, tant ells com els veïns ens ho mereixem.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment