El Nou 9 publica la concentració dels Indignats del dia 28 de Juliol.

Indignats de Sant Antoni de Vilamajor, contra les retribucions
El vot de qualitat de l’alcaldessa atura una moció presentada per Solidaritat.

Enmig de protestes d’un grup d’indignats, el vot de qualitat de l’alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor va tombar la moció presentada en el darrer ple pel grup municipal de Solidaritat Catalana relativa a l’increment de les retribucions als regidors.

Us posem l’ enllaç de la noticia completa, sols cal que premeu sobre el “link”.

http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/19420/indignats_sant_antoni_vilamajor_contra_les_retribucions

Comparteix

1 Response

  1. En relació a la noticia que publica el 9nou varies reflexions personals:

    1. Entenc i comparteixo la indignació de molts ciutadans/es. També vull manifestar que al meu criteri s’hauria d’haver esperat al final del ple i en el torn de precs i preguntes defensar amb tota la contundència argumental que fes falta el no acord als augments dels salaris del nou govern municipal.

    2. No creieu que per part dels partits que governen (Convergència i Unió, Esquerra Republicana, Partit Popular i Independents) hagués estat més elegant i democràtic que en campanya electoral ens haguessin manifestat la seva intenció en aquest tema? Tenien por?

    3. Escudar-se en el que diu l’Associació Catalana de Municipis és si més no un argument dèbil. La pròpia associació catalana de municipis de Catalunya (per cert, a l’òrbita de Convergència i Unió igual que els socialistes tenen la Federació de Municipis de Catalunya. Les dues amb caràcter merament associatiu), parla de retribucions orientatives i no generadores de drets. La seva pàgina web diu textualment que “cal tenir present que la normativa vigent no regula les contraprestacions a percebre pels càrrecs electes i, per tant, aquestes es poden determinar a lliure arbitri de cada ajuntament en funció de la partida pressupostària corresponent i les peculiaritats de cada electe i/o consistori.”

    4. Argumentar que no hi ha increment ja que la partida es nodreix dels estalvis d’unes baixes, és al meu entendre un altre argument pobre. Per què necessariament aquests estalvis han d’anar a retribuir l’equip de govern i no poden anar a altres partides d’interès social?

    5. L´ equip de govern s’ha explicat bé, massa bé. Per què sempre que els ciutadans no estem d’acord amb algunes de les decisions que els politics prenen, se’ns diu “és que no ens hem explicat bé”? Algun dia reconeixeran que alguna cosa no fan bé?

    6. En aquest cas no es tracta d’explicar-se o de trobar arguments. No ens convenceran. En un moment de tantes retallades a l’àmbit social, de tants sous rebaixats a l’àmbit públic i privat, de tant atur, de tanta gent que té dificultats per arribar a final de mes, etc. vostès creuen que la primera mesura que havien de prendre era apujar-se el sou?

    http://www.acm.cat/noticia/166/acm/publica/retribucions/orientatives/dels/electes/locals

    http://www.acm.cat/redaccio/arxius/imatgesbutlleti/Retribuci%C3%B3%20electes%202011.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment