Reunió de veïns de les Pungoles i Ajuntaments per presentar el projecte d’ urbanització.

El passat divendres a les 19:00h va tenir lloc l’ explicació del projecte d’ urbanització de les Pungoles redactat pels tècnics i amb el suport del representant de la Diputació, així com els representants polítics dels dos ajuntaments implicats. ( Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor )

Des de l’ ajuntament de Sant Antoni s’ ha tractat d’ abaratir els costos del projecte, que han passat de uns 9.000.000 d’ euros a 3.750.000, també s’ ha intentat trovar fòrmules que fèssin el projecte menys onerós pels veïns, com per exemple incloure les obres del servei d’ aigüa potable dins les inverssions de la pròpia companyia que presta el servei. Aqueta opció va ser desestimada per Congiac donada la impossibilitat de poder incloure la taxa o cost dins el rebut de l’ aigua ja que no totes le sparcel·les estan edificades i amb connexió, ni tots els veïns que hi viuen son propietaris. Dins les opcions de les possibles subvencions, com per exemple el PUOSC, aquestes obres no estan subvencionades per què la urbanització legalment no està recepcionada, i el que actualment tenim, és la gestió municipal dels serveis, però res més. Els fonts europeus next generation tampoc ens han donat fruits, ni la llei de urbanitzacions amb dèficits urbanístics catalana, que està dotada amb pocs recursos i que son destinades a les urbanitzacions ( 2.500 a Catalunya ) que presenten manca de de serveis bàsics, es a dir, que no tenen per exemple ni tan sols feta la xarxa de clavegueram, o d’altres similars.

No obstant, des de la Regidoria d’ Urbanitzacions i el propi Ajuntament, s’ han anat fent inverssions importnat i ampliant les partides de manteniment de la urbanització, fent émfasi en els equipaments municipals que hi tenim a Pungoles. Inverssió al restaurant/ local social, pistes espeortives, càmeres de vídeo vigilància i en breu, el nou parc infantil de la Pineda, el nou paviment de la pista de patinatge, la primera fase de les borades o l’ arranjament dels vestuaris. Independentment d’ aquestes obres s’ han fet trevalls en l’ asfaltat, en la retirada dels arbres dels carrers, millora del transport a demanda i les activitats culturals descentralitzades a les urbanitzacions.

Sabem de la problemàtica i dels problemes econòmics dels veïns, però per aquesta raó, des de l’ ajuntament es va decidir que fòssiu vosaltres qui tenguessiu l’ última paraula a l’ hora de decidir si es fan o no les obres.

En qualsevol cas, l’ ajuntament no deixarà de complir amb les seves obligacions envers les Pungoles, i arrivat el cas que s’ opti per no fer les obres, seguirem fent les tasques de mantenimen de tots els serveis públics de la urbanització.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment