Xerrada sobre la Banda Ample a Can Miret.

Per a tots aquells que no vareu assistir a la xerrada sobre la banda ample a les urbanitzacions i que en el cas de Can Miret és un problema manifest, us en fem un resum per tal que tingueu una idea del que es va parlar.

La gent de Ticae, empresa radicada a Cardedeu va portar-nos un power point amb explicacions dels diferents models de connexions a la xarxa. D’ una banda l’ ADSL que tots coneixem i que molts patim, d’ altra el sistema wiffi sense fils i per últim la fibra optica.

Segons els tècnics que van fer la exposició, la fibra òptica encara pot tardar força en arribara Vilamajor, i l’ ADSL amb la manca actual de manteniment per part de telefònica no millorarà, per tant l’ opció més factible per tenir uns nivells de velocitat raonables son els que van per ones, sense fils i d’ repetidors a antenes. Amb això tenim garantida una velocitat de fins a 20 Mb i 9 Mb segons l’ empresa. ( aquí teniu els preus de Ticae i Nlaire ).

Ticae funciona a partir d’ un nodol a Cardedeu que emet el senyal wiffi a una antena que es col·locaria a les urbanitzacions, i d’ aquí a casa de cada usuari que tindria també una petita antena. ( estan les fotos a una entrada del PUSA anterior).

Nlaire per contra te el seu centre emissor del senyal a la torre del Moro ( Llinars ) i a Folgars, amb això cobreix Sant Antoni fins que no s’ instali al municipi un repetidor. El senyal arriba de les antenes de casa que recullen el senyal wiffi a el repetidor. Cal tenir visió directe a la font emissora. Les dues companyies donen servei de telefonia fixe. ( preus amb IVA ).

Els preus:

Preus Ticae
Preus Nlaire
Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment