Resum Assemblea d’ Alfou 2014.

Acta Assemblea Alfou 2014 ( PUSA )

Ass Alfou 2014El passat dia 9 de maig, a La Sala de SAV va tenir lloc l’ Assemblea de veïns d’ Alfou. Per desgràcia, els nostres pronòstics sobre la possible davallada en el nombre de assistents es van veure clarament  superats. Poc més de 20 propietaris van assistir-hi, quan l’ any anterior van arribar a més de 100. Tenim un local magnífic a Alfou, estrenat fa poc més de 3 anys, en molts casos sense ús, i quan tenim l’ oportunitat de fer un acte que depèn exclusivament dels veïns, i que és el més important de tot l’ any,  la Junta decideix fer-lo a un altre lloc. PUSA ha presentat mocions, precs i preguntes al si dels Plens Municipals demanant que algun dels actes de les Festes Majors de SAV,  xerrades, exposicions , concerts etc, es fessin a La Rectoria, per tal de fer més partícips de la vida del poble als veïns d’ Alfou. La decisió de la Junta de portar l’ Assemblea a La Sala ens treu força a l’ hora de demanar que La Rectoria i les urbanitzacions tinguin més presència en el dia dia cultural del municipi. Si nosaltres mateixos no ens respectem, com volem que ho faci l’ Ajuntament?.

Dit això, podem valorar l’ Assemblea com a decebedora. Cap autocrítica, cap reconeixement d’ errors en la gestió, cap iniciativa ni il·lusió per part de la Junta sortint, i posteriorment reelegida.

Va començar la reunió preguntant per què el contingut de les  actes anteriors no es complien. Recordem que a les actes anteriors els veïns van demanar que es responguessin els correus dels veïns, que es fessin previsions de les inversions futures, que els comptes fossin auditats per l’ ajuntament, etz. El President va manifestar que el contingut de les peticions dels veïns que constaven en acte no eren vinculants. i que per tant no estaven obligats a donar-los curs.

Una veïna d’ Alfou ( La Conxita Corcoll ) va facilitar-nos un informe molt complert sobre els comptes del 2013, on es posava de manifest una comptabilitat plena d’ errors. Factures no comptabilitzades, pagades malgrat no haver –les rebut, pagaments duplicats,  errors a l’ hora de liquidar els impostos amb hisenda, contractes sense retencions, etz.

Malgrat l’ estat caòtic dels comptes, aquests van ser aprovats i la Junta reelegida, però la gent no semblava tan conforme com en assemblees anteriors.

Va parlar-se del cost de l’ aigua i del contracte signat entre la Junta i Sorea, es va indicar per part del regidor del PUSA, Ferran Calvera, que la factura dels veïns lluny d’ haver baixat, s’ havia incrementat un 17% com a mitja i un 54% més en el cas dels usuaris més curosos amb el consum de l’ aigua. Varem preguntar com és possible que sent  l’ aigua nostra, ens costi més cara  que al poble , Can Vila o casi igual que a Can Miret. Finalment es va votar fer una assemblea específica per parlar del tema.

Davant les reiterades preguntes per aclarir aspectes de la comptabilitat, o dels contractes del personal que no van poder ser respostes per manca de coneixement de la Junta, alguns veïns van proposar que es cedís la gestió i administració de la urbanització a un professional extern. Però la Junta va tirar pilotes fora amb l’ argument del cost econòmic que això tindria.

Ass Alfou 2014 1En Jesús Sans , va preguntar sobre el salari de l’ administrativa i el de la seva substituta quan fa vacances o està malalta, i va criticar que la substituta cobrés força  més que la titular contractada, i que en els “contractes” d’ un dia, sovint no hi hagués retencions i per tant no hi hagués contracte.

Va parlar-se de la seguretat a la nostra urbanització, del nombre de delictes i de la possibilitat de posar un vigilant, però la Junta es va mostrar poc partidària, amb l’ argument que si tinguéssim un vigilant, la policia encara passaria menys. Afirmació que diu molt poc de la responsabilitat de l’ Ajuntament en vers els veïns d’ Alfou.

Van quedar moltes coses per dir com per exemple el perquè del projecte frustrat de Centre de Salut a Alfou, iniciativa del Marcos Gomez. O el tema de la manca de resposta a les propostes que des de el PUSA hem vingut fent a la Junta com per exemple en el tema de una millora de les subvencions a les urbanitzacions o en el cas de la regularització de les cobertes il·legals.

En definitiva, son ja 8 anys amb la mateixa Junta, i anem cap els 10. Potser seria bo fixar un límit de mandats per evitar que la manca de renovació acabi llastant els nous projectes i maneres diferents de fer.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment