Incendi a Alfou.

Ahir a la tarda al voltant de les 17:00h s’ ha iniciat un incendi a la zona dels camps de cultiu just a la sortida de l’ Avda del Boscs, d’ Alfou, en direcció a Cardedeu. L’ incendi sembla que ha estat causat per una espurna produida durant les feines de sega del camp de blat que hi ha tocant al camp de l’ aviació.Al estar el blat molt sec, s’ ha propagat ràtidament fins la pineda, cremant el sota bosc. 13 vehicles de bombers i Adf de Llinars i Cardedeu han participat a l’ extinció, amb un helicopter i dues avionetes que han rujat la zona amb aigua, també han participat camions cisterna dels propis pagesos i els mossos d’ esquadra i la nostra policia local. L’ incendi ha estat atacat ràpidament, i cap ales 19:00h estava totalment controlat. Lamentablement aquest fet ens ha demostrat que tenim importants mancances de seguretat. El regidor de medi ambient, el President i Vicepresident de l’ EUC de Sant Julià d’ Alfou i el president del PUSA ens hem adreçat al lloc dels fets per saber l’ abast de l’ incendi i poder informar els veïns.L’ alcaldessa ha trucat per telèfon per interesar-se.
Aquesta vegada hem estat de sort, però caldrà millorar moltes coses si no volem que al final tinguem una tragedia. PUSA demanarà una reunió amb l’ alcaldessa per insistir un cop més en les mesures preventives que cal prendre, com:
1-Neteja de les parcel·les en mal estat abandonades i que son un focus de propagació clar en aquests tipus d’ incendis. Avui mateix, abans de l’ incendi hem presentat una instància reclamant-ho, com cada any.
2-Neteja de la franja forestal, i manteniment. tampoc és la primera vegada que demanem que s’ inspeccionin les feines de neteja.
3-Estat dels plans d’ emergència a les urbanitzacions.
4-Senyalització dels hidrants.
5-Actuació dels bombers de SAV, no ens consta que hagin estat mobilitzats.
6-Horaris permesos per feines de sega als períodes de màxima onada de calor.
En definitiva, moltes coses a aclarir i a millorar.
Volem agraïr a la policia local de SAV i a tots els bombers la tasca feta, un cop més molt professional i eficaç. També agraïm a en Xavi i la Yolanda per els vídeos i fotos que ens han fet arribar per mitjà dels grups de whatsapp de les urbanitzacions, que han permés que els veïns estiguessin informats en temps real i també a Salvador Bagunyà, regidor de medi ambient que s’ ha personat al lloc dels fets.
Gràcies a tots.
PUSA

Ahir a la tarda al voltant de les 17:00h s’ ha iniciat un incendi a la zona dels camps de cultiu just a la sortida de l’ Avda del Boscs, d’ Alfou, en direcció a Cardedeu. L’ incendi sembla que ha estat causat per una espurna produida durant les feines de sega del camp de blat que hi ha tocant al camp de l’ aviació.Al estar el blat molt sec, s’ ha propagat ràtidament fins la pineda, cremant el sota bosc. 13 vehicles de bombers i Adf de Llinars i Cardedeu han participat a l’ extinció, amb un helicopter i dues avionetes que han rujat la zona amb aigua, també han participat camions cisterna dels propis pagesos i els mossos d’ esquadra i la nostra policia local. L’ incendi ha estat atacat ràpidament, i cap ales 19:00h estava totalment controlat. Lamentablement aquest fet ens ha demostrat que tenim importants mancances de seguretat. El regidor de medi ambient, el President i Vicepresident de l’ EUC de Sant Julià d’ Alfou i el president del PUSA ens hem adreçat al lloc dels fets per saber l’ abast de l’ incendi i poder informar els veïns.L’ alcaldessa ha trucat per telèfon per interesar-se.
Aquesta vegada hem estat de sort, però caldrà millorar moltes coses si no volem que al final tinguem una tragedia. PUSA demanarà una reunió amb l’ alcaldessa per insistir un cop més en les mesures preventives que cal prendre, com:
1-Neteja de les parcel·les en mal estat abandonades i que son un focus de propagació clar en aquests tipus d’ incendis. Avui mateix, abans de l’ incendi hem presentat una instància reclamant-ho, com cada any.
2-Neteja de la franja forestal, i manteniment. tampoc és la primera vegada que demanem que s’ inspeccionin les feines de neteja.
3-Estat dels plans d’ emergència a les urbanitzacions.
4-Senyalització dels hidrants.
5-Actuació dels bombers de SAV, no ens consta que hagin estat mobilitzats.
6-Horaris permesos per feines de sega als períodes de màxima onada de calor.
En definitiva, moltes coses a aclarir i a millorar.
Volem agraïr a la policia local de SAV i a tots els bombers la tasca feta, un cop més molt professional i eficaç. També agraïm a en Xavi i la Yolanda per els vídeos i fotos que ens han fet arribar per mitjà dels grups de whatsapp de les urbanitzacions, que han permés que els veïns estiguessin informats en temps real i també a Salvador Bagunyà, regidor de medi ambient que s’ ha personat al lloc dels fets.
Gràcies a tots.
PUSA

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment