Afegim dades al que publica la premsa sobre els robatoris a Alfou.

Resposta Sr GinestaEl diari El 9 Nou, publicava un afegit a la noticia de l’ onada de robatoris a Alfou amb les declaracions del regidor de Governació de l’ Ajuntament que feien referència a la possibilitat que els veïns d eles urbanitzacions fessin front amb els seus diners a un sistema de seguretat privada. Podeu veure les declaracions del nostre regidor i les del representant de l’ ajuntament.

Podeu veure les declaracions del nostre regidor i les del representant de l’ ajuntament. En tot cas, la noticia no recull totes les declaracions fetes pel regidor responsable de la seguretat a Vilamajor, ja que no recullen la segona solució aportada i que no és altre que la formació de voluntaris a les urbanitzacions per tal de vigilar els carrers de les urbanitzacions. Us posem un enllaç al vídeo on es recullen aquestes declaracions. https://vimeo.com/88074985

Cobertes videoEl desconeixement del Regidor d’ AIV sobre la legalitat de les patrulles ciutadanes es preocupant. El Parlament català els va declarar il·legals al maig del 2013, el Governador Civil de Lleida va manifestar que estan estrictament prohibits per la Constitució.

D’ altra banda, la seguretat privada a les urbanitzacions també està prohivida per el R.D 2364/94  de 9 de desembre.  Art 80 on en el apartat  2 lletra c) diu que a les urbanitzacions que vulguin contractar seguretat privada hauran de reunir els requisits següents: ” Que no se efectúe un uso público de las calles del polígono o urbanización por tráfico o circulación frecuente de vehículos ajenos a los mismos.” i el d) Que la administración municipal no se haya hecho cargo de la gestión de los elementos comunes y de la prestación de los servicios municipales.

El nostre partit s’ ha possat en contacte amb professionals de la seguretat per saber que diu la llei en aquest sentit, per tal de tenir dades reals i objectives que ens permetin donar resposta a la situaciació.

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment