Cobertes ilegals a les urbanitzacions: cal normalitzar-les.

Cobertes ilegals1

Molts veïns de les urbanitzacions de Sant Antoni han construït durant els anys coberts de fusta o metàl·lics, per tal de poder guardar els seus cotxes. Aquests tancats son construccions annexes, sense cimentació o obra en la majoria dels casos. S’ han anat fent a conseqüència que moltes cases de les urbanitzacions han passat de ser segones residències a primeres, amb una major necessitat d’ espai i una sovint sobre utilització dels garatges particulars. Quasi tots els veïns de les urbanitzacions amb tres o quatre de família precisen de 2 o 3 vehicles per poder moure’s. Les cases d’ estiueig no pensades per un nombre tan gran de vehicles no permeten reformes per tal d’ ampliar-los, posant-se sobre la taula aquest problema. Hem comptabilitzat més de 60 d’ aquestes construccions que  sovint incompleixen la normativa urbanística de 10 metres a les façanes del carrer  i 3 o 5 m a la dels veïns. PUSA entenem que caldria reformar el PUOM per tal de fer més flexible la normativa i adequar-la als nous temps. Una regularització d’ aquestes construccions evitaria disputes entre veïns i tindria un efecte recaptatori per l’ Ajuntament. El Pla d’ Ordenació Urbana de març del 2012regula de manera un tant confusa les construccions annexes en zones d’ edificació residencial aïllada. Així la normativa estableix que en parcel·les de 800 m, les reculades han d’ ésser de 10 m a vials i 5 a veïns, mentre que a les zones semiintensives amb parcel·les de 400m, les reculades son de 6 i 3 m respectivament. Tan mateix, la llei marca un màxim d’ ocupació entre construccions principals i auxiliars del 20% del total del terreny, deixant per a les edificacions annexes un marge del 5%. Això fa inviable la legalització d’ aquestes construccions. 

PUSA està estudiant les possibilitats per tal d’ aportar solucions a aquest tema tan important per a molts veïns. En breu presentarem una moció en aquest sentit al si del Ple.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment