Aclariment import cost aigua a Alfou.

Sorea rebut 2014Tal com informàvem uns dies enrere, el cost de la quota de servei ha aumentat un 100%, passant de 5,65 euros al mes a 12,03 eur. Ara bé, un cop demanada la documentació a l’ EUC d’ Alfou, hem pogut saber que Sorea va acordar a canvi de l’ augemt de la quota de servei, una rebaixa substancial al preu del metro cubic de l’ aigua. La rebaixa és pel tram fins els 6 primers metres cúbics del 50%, és a dir passa de 0,40 a 0,20 euros el m3, i pel segon tram ( més de 6m3 ) passa de 0,80 a 0,40 euros el m3.
De fet això suposarà un estalvi per la get que més consumeixi, però no pas per la que estalvia.

Alguns veïns de la urbanització creuen que penalitzar l’ estalvi de consum i fomentar la despesa causa un perjudici per a les persones amb rendes més baixes. Caldria potser trobar un sistema més just per aqueslls que inteneten estalviar evitant despeses reduint el consum. Resulta complicat establir un sistema just per a tothom, però entenem que caldria protegir també els veïns amb menys recursos. Així ho traslladarem a la junta en quan tinguem ocassió.

Comparteix

1 Response

  1. He calculat la factura que has posat de mostra amb els preus nous i tot i baixant a la meitat el preu del metre cúbic s’encareix uns 10 Euros ( part d’aigua domestica, perquè lo del ACA queda igual). Als que fem consum responsable (que es el que sempre s’aconsella des de tot arreu) la factura se’ns encarirà uns 20 Euros de mitja, als que en gasten una mica mes, seran uns 10 Euros i sols en sortiran beneficiats els que en consumeixen quantitats mes elevades. Crec que es molt injust, potser hi haurà qui pensi que 20 Euros no son tant, però moltes famílies estant passant dificultats, i s’han de fer molts números per pagar les factures a final de mes, i si un mes no es pot pagar aquesta factura, el premi al consum responsable, o al mirar de no consumir mes del que es pot pagar, serà que ens tallin l’aigua. Una injustícia mes a sumar a les moltes que ja hi ha per tot arreu.
    Gracies per l’explicació i per mirar de trobar-li una solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment