Trobada a l’ Ajuntament amb Àgora Vilamajor: no als desnonaments.

Prego FM SAV2013

Valoració de la 3a reunió per lluitar contra els desnonaments a Sant Antoni.

Assisteixen els regidors del PUSA, CiU, AIV, el regidor no adscrit i els de SI  i m4embres de Àgora Vilamajor.

No assisteixen ERC i PSC.

La reunió es va celebrar el dia 25 de setembre a les 19:00 h a l’ Ajuntament.

 Es va acordar:

1º Establir un registre voluntari de persones en situació de risc d’ exclusió  per manca de recursos econòmics, amb hipoteques i sota  processos d’ execució hipotecària. Aquest registre hauria d’ estar degudament en contacte al la PAH de Cardedeu que inclou els desnonats dels municipis del Baix Montseny

2º Creació d’ un cens d’ habitatges buits de titularitat privada susceptibles de lloguers socials garantits i avalats per l’ Ajuntament per aquelles  persones en vies de perdre la seva vivenda o que l’ hagin perdut a causa de l’ execució hipotecària.

3º S’ estudiarà la viabilitat d’ un sistema de treballs en benefici de la comunitat peraquelles persones sense recursos i amb l’ objecte que puguin fer front al pagament dels lloguers socials. A tal efecte es redactaria un reglament que recollís les condicions dels beneficiaris i les vies per desenvolupar aquestes prestacions a favor de la comunitat.

4º L’ Ajuntament amb la màxima figura institucional al capdavant acompanyarà als ciutadans afectats per processos d’ execució hipotecària per tal d’ evitar que cap veí del nostre poble es vegi privat de la seva vivenda.

5º L’ Ajuntament es posicionarà de manera inequívoca en favor de la dació en pagament.

6º S’ establirà la fórmula legal que permeti subvencionar el pagament de l’ IBI a aquelles famílies en situació d’ exclusió social per raons econòmiques.

7º Donar assessorament legal a les persones afectades per situacions de desnonament per mitjà dels tècnics municipals.

La reunió va ser força profitosa, i tant l’ Alcaldessa com l’ equip de govern es van mostrar plenament disposats a donar un impuls ferm a resoldre aquest greu problema.

Tenim confiança en que la propera reunió acordada pel dia 15 del mes d’ octubre servirà per tenir enllestida una moció conjunta al Ple de Novembre.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment