Increment disparatat del preu de les pistes de Can Miret

Pistes can miretEl punt número 9 del Ple del mes de maig havia de tractar la modificació  de l’ Ordenança fiscal nº 23 reguladora de la taxa per utilització privativa d’ equipaments culturals i esportius. Un cop més, l’ equip de govern a l’ ajuntament va fer us de la seva majoria i no va voler escoltar els arguments de pes que l’ oposició va manifestar en contra.

Els fets son els següents:

L’ Ajuntament vol augmentar els preus de tots els abonaments a Can Miret, passant d’ uns imports de 130 euros per família i any a més de 500 euros. Un augment del 360% de quota anual, que en el cas de famílies sense menors suposa un augment del 600%.

L’ excusa es que aquest increment permetrà fer les inversions i millores necessàries per condicionar les pistes de pàdel i tenis. Aquest nous preus entraran en vigor a començaments d’ estiu i segons va assegurar el regidor d’ esports, les obres de millora ja estaran enllestides abans d’ aplicar les noves taxes. Costa de creure, la veritat.

Un augment d’ aquesta magnitud, en plena època de crisi, l’ únic que aconseguirà es que els pocs més de 40 socis de les instal·lacions esportives de Can Miret es acabaran  donant de baixa, i que a curt termini, les pistes esportives acabin tancant o bé sent privatitzades donada la manca d’ ingressos per mantenir-les en funcionament.

El fet que s’ hagi obert un concurs per a la gestió de les pistes de Can Miret obeeix sens dubte a la voluntat de privatitzar les instal·lacions a curt termini. Sembla clar doncs cap a on van els trets de la nova ordenança de preus públics per a les pistes de Can Miret. El que es vol es que amb les noves taxes, el nombre d’ abonats o socis descendeixi fins a una quantitat residual que justifiqui el tancament de les pistes públiques i  la seva cessió definitiva a la iniciativa privada, de manera que les pistes acabin sent un equipament de titularitat pública però de gestió absolutament privativa on es facin classes de tenis  als socis abonats i on l’ entrada dels veïns de Sant Antoni no estigui permesa.

PUSA va presentar fa 2 anys una moció que va ser recolzada i aprovada per l’ equip de govern per la que es creava una comissió per tal d’ estudiar l’ establiment d’ un carnet de soci únic per a tots els equipaments esportius municipals. Amb un únic carnet i quota qualsevol abonat podria fer servir totes les instal·lacions esportives municipals. Al ple del dia 30 se’ns va informar que no hi havia cap voluntat per tal de tirar endavant el projecte.
Així doncs caldria fer- se tres preguntes:

1º Qui ha fixat realment els preus de la zona esportiva? L’ ajuntament o l’ empresa que vol gestionar-les?

2º Qui pagarà el cost de la millora i condicionament de les pistes, l’ ajuntament o el beneficiari de la concessió? Quin pressupost ha determinat l’ ajuntament per la millora de les pistes? Parlem d’una inversió important o un padaç?

3º Per què dues setmanes abans de l’ adjudicació, l’ Ajuntament va fer millores en les dutxes dels vestuaris per tal que els usuaris tinguessin la possibilitat de regular el flux d’ aigua calenta, no les hauria d’ haver fet el contractista?

Queden a l’ aire aquests dubtes. Esperem poder-los respondre amb el temps.

Aquí teniu l’ enllaç a la gravació del Ple.

 http://www.youtube.com/watch?v=0qUalruqBLY&feature=player_detailpage

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment