L’ Ermita de Sant Jaume de Rifà ja té campana.

Ermita Rifa.L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha tornat a col·locar en el seu lloc la campana de l’Ermita de Sant Jaume de Rifà. La campana, anomenada Teresa, fou forjada l’any 1940, possiblement en substitució de l’original la qual fou destruïda durant la guerra civil. Se suposa que la campana va venir d’un altre indret, possiblement d’una altra ermita, però no se sap quina amb exactitud.

La vil·la de Rifà existia ja el 941 i des d’abans del 1002 pertanyia al monestir de Sant Cugat. Hi fou construïda una capella dedicada a sant Cugat (1098), i als segles. XII i XIV s’hi establí una comunitat de monges donades. Com passà amb la majoria d’esglésies dedicades a Sant Cugat, pel fet que se’n celebrava la festa el mateix dia que la de sant Jaume des del s. XIV, la capella fou dedicada també a Sant Jaume, que acabà desplaçant l’antic titular. El convent s’extingí vers el 1360. Resta l’antiga capella amb l’absis i els murs, però no la volta, de l’antiga església romànica del s. XI.”

Noticia publicada a actualitat del baixmontseny.
Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment