Resultats de la reunió amb l’ Ajuntament de Sant Pere de V.

El passat dimarts 9 d’ octubre, els regidors de Promoció econòmica ( Joan Garcia ), Urbanisme ( Irene Bonilla ) i l’ Alcalde ( Martí Artalejo ), ens van rebre per parlar dels problemes de les urbanitzacions que comparteixen els dos municipis veïns.

D’ entrada agrair el fet que des de l’ Ajuntament de Sant Pere ens atengués amb una representació tan important de regidors amb responsabilitats de govern, la qual cosa denota una clara voluntat de treballar de manera conjunta amb la resta de regidors d’ altres municipis.

Seguidament us fem un resum dels temes tractats i de les conclusions que varem extreure.

Pistes de Can Vila: Se’ns va informar que en el seu moment, un tècnic de la Diputació de Barcelona va visitar les instal·lacions per tal de determinar la viabilitat dels equipaments atenent al nombre de possibles usuaris. Segons ens van informar, ara per ara, el volum i tamany de les instal·lacions esportives de Can Vila son massa grans atenent a aquest criteri, i per tan cal una racionalització dels espais. Actualment l’ ajuntament està estudiant com donar curs a les demandes dels veïns respecte d’ aquest tema per tal de donar una solució. No ens han pogut avançar res més.

2º Respecte del recepcionament de Les Pungoles la informació ha estat més concreta.

El primer que s’ ha de fer es actualitzar el projecte antic de urbanització i adequar-lo a la nova normativa. L’ empresa Ingur redactarà el nou projecte que un cop fet, esdevindrà en un projecte que sortirà a concurs. A tal efecte es celebrarà un Ple al mes de gener per aprovar-lo.

Posteriorment, durant el mes de febrer es convocarà l’ Assemblea de veïns per explicar-lo i caldrà una aprovació definitiva en sessió plenària cap el març.

Al mes de juliol s’ establiran les quotes de cada propietari que també s’ aprovaran en el Ple, per donar pas al mes de setembre a la licitació de les obres.

Si tot va bé i no hi han demores de temps, al Novembre de 2013 s’ iniciarien les obres que s’ acabarien a la tardor del mateix any.

El cost aproximat de les obres serà de uns 9.000.000 d’ euros, l’ Ajuntament se’n farà càrrec del 10% tal com marca la llei.

Al nostre entendre, i així ho varem manifestar, l’ esforç financer dels ajuntaments de Sant Pere i Sant Antoni hauria de tenir en compte els esforços fiscals ( impostos cobrats els darrers 30 anys ) que han fet els veïns durant tot aquest temps. Creiem des de PUSA que l’ esforç hauria d’ estar més repartit, no recaient quasi exclusivament en els veïns.

Millora de la carretera de Cànoves per el camí de terra nord. L’ Ajuntament de SP ens informa que ja al mes de maig es va fer una primera actuació urgent per aplanar el camí de terra, però que l’ asfaltat del camí passa per tenir recursos de la Diputació i la Generalitat. En aquest sentit s’ està esperant la publicació del PUOSC ( Pla d’ obres i Serveis ) per tal de poder accedir a les subvencions.

Seguretat: No es possible fer una policia mancomunada per que els models policials dels dos municipis son diferents. Sant Pere te vigilant i Sant Antoni policia. L’ Ajuntament mirarà quina ha estat la presència dels vigilants a Les Pungoles per tal d’ incrementa´-la si fos necessari.

Neteja dels carrers: Sant Pere de Vilamajor te moltes urbanitzacions i pocs recursos per mantenir un sistema de neteja adient a l’ extensió dels carrers del municipi. Tenen previst posar un operari de la brigada de neteja a Les Faldes que recolzaria de tant en quan la neteja de Les Pungoles. Per altra banda se’ns informa que el vehicle de neteja passa de manera periòdica un cop al mes.

Festes Majors: L’ Ajuntament de SP sols pot subvencionar les festes unitaries del poble, no les de les urbanitzacions, però està obert a ajudar logísticament a qualsevol iniciativa veinal que vulgui organitzar actes populars, festius o culturals a Les Pungoles.

Comparteix

2 Responses

 1. soc recent veï de Can Vila, estic molt sorpres de la deixadesa i degradació del que habían estat unes instalacions sportives al costat del restaurant Can Vila, crec que es responsabilitat publica (ajuntament, diputació generalitat) mantenir aquestas infraestructures o be treuralas i nateixar els espais , no es una manera correcta de promocionar e intentar recuperar aquestas urbanitzacions. Fa molta pena

  • PUSA va mantenir una reunió amb l’ Alcalde de Sant Pere i varem traslladar les queixes dels veïns per el mal estat d eles pistes esportives de la urbanització. Cal dir que l’ Ajuntament de Sant Pere ens va informar que estava prevista una actuació en aquest sentit. De moment, s’ ha retirat el rocòdrom per tal d’ evitar accidents.
   Aqui teniu la noticia que al seu dia vàrem publicar.
   http://pusa.cat/2012/09/el-9-mou-i-les-pistes-esportives-de-can-vila/

   Gràcies per el comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment