Activitats i cursets a La Rectoria d’ Alfou.

Recentment ha estat publicat el nou programa d’ activitats que es faran al Centre de les Escoles Velles, així com a La Rectoria d’ Alfou. No hi ha cap dubte que el fet que per primera vegada s’ organitzin activitats i cursos a Alfou és una gran noticia per als veïns de les urbanitzacions, ja que implica fer partícips  de les activitats a tots els vilatans de Sant Antoni, independentment de que visquin o no al nucli urbà

Així doncs tindrem cursos de Informàtica, Ioga, Arteràpia, Francés, Taller de Tècniques Creatives, Pachwork i Taller de Vidre. Fins aquí cap queixa, llevat que ens hagués agradat que també es fessin cursos d’ anglès, pintura o de tècniques d’estudi. El problema be donat pels horaris que s’ han assignat a cada un dels cursos. Tres comencen a les 10:00h del matí i quatre a les 11:00h, tots acaben a les 12:00h llevat d’un que acaba a les 12:30 i un altre a les 13:00h.

Si comparem aquests horaris amb els de les activitats fetes a Les Escoles Velles veiem que al poble, totes les activitats es fan per les tardes, amb horaris que comencen sobre les 18:30, 19:30, 20:00 majoritàriament que acaben al voltant de les 20:00-22:00h. Naturalment això implica que el nombre previsible de persones apuntades sigui més gran al poble que no pas a Alfou. La gent que te feina, o els joves estudiants no podran apuntar-se a cap curs a Alfou ja que tots es fan en horari escolar o laboral.

D’ altra banda, observem que els cursos oferts al Fou son els mateixos que els del poble, de manera que difícilment cap veí del poble acabi apuntant-se al mateix curs per fer-lo  més lluny de casa seva. Si el que volíem era que la gent del poble fes cursos i tallers a la Rectoria d’ Alfou, millor hagués estat fer cursos diferents als oferts a les Escoles Velles. Al duplicar l’ oferta dividim els potencials interessats i sens dubte l’ opció menys atractiva es veurà clarament perjudicada.

Si realment volem donar sortida al local de la Rectoria d’ Alfou, l’ hem de dotar d’ activitats interessants, diferents a les fetes al poble i amb uns horaris flexibles que facilitin el major nombre de persones apuntades.

No tenim gens clar que els cursos d’ Alfou es completin amb el mínim de inscrits necessaris per engegar-los. Esperem que les nostres pessimistes previsions no es complexin i tinguem que rectificar en sentit contrari aquest article un cop començats els cursos i tallers.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment