Com funciona l’ IBI i que suposa l’increment del 10%?

Primerament, hem de deixar clar que l’ IBI és el principal impost que recapta l’ ajuntament de SAV. Actualment amb el darrer increment del 10%, el total recaptat és de 2.465.000 eur, és a dir, un increment respecte de l’ anterior tipus impossable de 224.000 eur. L’ increment dels sous dels regidors de govern incrementava la despesa per aquest concepte en uns 72.000 eur, amb un total anual de la partida de retribucions d’ alts càrrecs de 218.000 eur ( sense comptar seguretat social ). Aquest va ser el motiu pel que PUSA va demanar una reducció dels sous dels regidors.

En definitiva un augment del 10% de l’ IBI sense una rebaixa de sous no solucionava res, ni garantia cap marge per inverssions per a les urbanitzacions.

PUSA va demanar que l’ increment de l’ IBI ( més gran a les urbanitzacions ) es destinés a inversions per a les urbanitzacions, al menys el que efectivament es recapta a les urbanitzacions.

Si veiem l’ increment del rebut mitjà de l’ IBI de cada propietat de les diferents urbanitzacions veurem que:

 

L’ increment de la recaptació per IBI ( 10% ) a les urbanitzacions suposa un augment de 152.000 eur, mentre que a la resta de SAV ( disemintats, núcli i poligons ) l’ increment és de 116.000 eur.

Amb l’ increment inicialment proposat del 20%, l’ increment de recaptació obtingut a les urbanitzacions hagués estat d’ un s 300.000 eur y de 232.000 eur a la resta de SAV:

Per aquesta raó, PUSA vàrem condicionar el nostre vot a favor del nou tipus impositiu a que el pressupost del 2024 reflectis un augment de les inversions a les urbanitzacions.

Entenem que no podem tenir els meteixos serveis a les urbanitzacions que al poble, i que el IBI recaptat a les urbanitzacions ha de ser destinat al manteniment dels serveis municipals de manera solidaria amb la resta de veïns de SAV, però és cert que les urbanitzacions aporten el 56% dels ingressos i això hauria de tenir un reflexe en les inversions destinades a elles. Aquesta postura va ser titllada per l’ alcalde de desorbitada i per tant no va tenir cap resposta en quant al nou pressupost municipal. Tanmateix, com ja hem dit, no sembla gaire coherent titllar les demandes de majors inversions a les urbanitzacions com desorbitades , però en canvi no fer-ho amb les retribucions dels alts càrrecs de govern. Per aquesta raó, PUSA no podia seguir formant part del govern.

 

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment