Reunió amb l’ EUC d’ Alfou

Reunió amb la Junta de l’ EUC de sant Julià d’ Alfou cartell mas, 19/11/2015.

A les 19:30h a La Rectoria de Sant Julià d’ Alfou varem reunir-nos la gent del PUSA amb el President, Vicepresident, Tresorera i vocal de l’ EUC per tractar diversos temes d’ interès pels veïns.

En un to constructiu va parlar-se de seguretat, de l’ organització d’ actes culturals per impulsar la Rectoria com a lloc de referència a la urbanització, de la constitució de la nova Associació impulsora de les Festes Majors, dels plans d’ emergència i de la coordinació ajuntament/ junta.

PUSA va proposar organitzar un seguit d’ exposicions que l’ Enric Planas ha organitzat ja a altres municipis. Es va parlar de portar a la Rectoria d’ Alfou l’ exposició “Confidències d’ una Reina”  ( del llibre de Teresa Sagrera ), organitzada per l’ Higini Herrero i l’ Enric, així com altres de temàtica diferent ( llegendes del Montseny , o la de les energies renovables ).

Varem quedar que com que ara per ara, els actes culturals i lúdics els portaria la nova associació cultural FestaAlfou, convocaríem una nova reunió amb totes les parts implicades.

Respecte dels plans d’ emergència, aquest ja estan realitzats i estan a l’ espera que s’ incloguin dins el servei Ermes ( que es una aplicació que tenen protecció civil, bombers, etc per accedir digitalment als plans d’ emergències vigents. No va quedar clar a qui correspon la responsabilitat de fer aquest plans d’ emergència, a l’ ajuntament o eles EUC.

També va parlar-se de les obres d’ asfaltat de la urbanització i sens va informar que tal com varem indicar des de PUSA, seria bo, asfaltar els trams de carrers més deteriorats.  En aquest sentit la Junta va comunicar-nos que el proper any es farien obres puntuals de millora de l’ asfaltat del carrer Iuca.

PUSA va manifestar que fora bo que els veïns d’ Alfou poguessin dir la seva sobre les inversions a fer, ja sigui per votació a l’ assemblea o bé en una consulta popular. La idea que els varem transmetre seria la de plantejar 3 o 4 obres d’ infraestructura necessàries per la urbanització per tal que els veïns decidissin quina fer com a prioritària. Ara per ara la determinació d eles obres a fer és de l’ ajuntament o de la junta.

També a la pregunta de la supressió de dos passos aixecats, se’ns va informar del canvi de normativa que per primera vegada, regula de manera uniforme a tota Catalunya els criteris, límits i requisits que han de reunir. Per tant s’ han suprimit dos d’ ells per contravenir la nova llei i es modificaran la resta. La qual cosa suposa que el pendent que ara tenen serà suavitzat i que tots els que estiguin en zones de pujades pronunciades, seran suprimits. Per la nostra part varem manifestar la nostra preocupació que això no suposi un increment de les velocitats dels cotxes als carrers on s’ han suprimit. Per evitar que això passi, demanarem que es mesuri un temps amb radars o presència policial les zones més transitades.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment