Millorem la banda ampla?

Antena Guiffi nodriza

El divendres passat, ens vam reunir amb responsables de l’ empresa Ticae ( amb oficina al viver d’ empreses de Cardedeu ) i varem demanar possibles solucions per tal que internet arribi als veïns de les urbanitzacions i el poble en bones condicions, amb uns nivells de velocitat de baixada i pujada raonablement ràpids.

Antena guiffiDes de la fundació Guiffi, i a través de la instal·ladora Ticae ens van oferir dos possibilitats per millorar la connexió en xarxa. La fibra òptica aèria i el sistema guiffi, a partir de nòduls i repetidors.

 

 

La primera fotografia mostra l’ antena Antena casa Guiffirepetidora del senyal. En principi amb una n’ hi ha prou. L’ antena per ella mateixa està formada per 4 antenes encarades als 4 punts cardinals i de uns 40 cm de llargada per 10 d’ amplada. La resta és el màtil. Aquesta antena es podria col·locar als dipòsits d’ Alfou, o a les pistes esportives de les urbanitzacions de Can Miret i Les Pungoles.

A Sant Pere ja s’ ha iniciat el projecte i hem de pensar que Can Vila sortirà beneficiada també.

L’ última foto mostra l’ antena que col·locariem a la façana de casa nostra, com veieu forá petita, com un ratolí d’ ordinador aproximadament.

El costs és de 30 eur mes amb IVA, i 200 d’ instal·lació. Inclou 10 Mb de velocitat, línia de telèfon fixa inclosa. Estan intentant incloure el mòbil dins una oferta compacta.

Crec que fora bo, tenir en compte solucions noves com aquesta, o inclús portar la fibra òptica a Sant Antoni amb uns costos més que assequibles.

Seguirem sobre aquest tema.

 

Comparteix

4 Responses

 1. Des de nlaire estem en disposició de donar accés a Internet a les urbanitzacions de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor. De fet tenim clients que gaudeixen dels nostres serveis per aquesta zona. La nostra connexió bàsica té una quota mensual de 17€ al mes amb un alta de 150€ i el telèfon des de 9,9€ al mes per 1000 minuts a fixe i 100 minuts a mòbils sense quota d’alta. A la nostra pàgina web trobareu els detalls dels nostres serveis.

 2. Espero que es pugui solucionar aviat. La cobertura és un desastre. Visc al carrer Olivera d’Alfou i mireu com tinc el tema, i tot i així amb un servei pèsim:

  – mòbil amb Vodafone (Movistar no té cobertura dins de casa)
  – Un ADSL amb Movistar a la primera planta
  – un altre ADSL amb Jazztel a la planta baixa (si es connecta una persona a dalt, no puc connectar-me jo abaix)
  – amplificadors de senyal per tota la casa

  Una despesa enorme per un servei tercermundista…..

 3. Fora important saber possibles riscos per a la salud de les persones, relacionats amb les ones que trameten el senyal.
  Penso que més important que la cobertura i el preu són els riscos sobre la salut dels animals i de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment