Les obres del C/Girona.

obres aigua c gironaS’ estan duent a terme des de fa unes setmanes unes obres al C/ Girona que tenen per objecte millorar la xarxa d’ aigua del nucli urbà. La nova xarxa comptarà amb unes aixetes o reguladors que permetran tallar el cabal d’ aigua a una zona determinada, sense que això afecti a la resta de zones. La idea es fer quatre zones independents que permetin que en cas de avaria o fuita, tallant una de les aixetes d’ aquestes zones, no afecti al subministrament de la resta d’ usuaris de les tres zones restants. El regidor d’ urbanisme personalment ens va explicar el funcionament d’ aquest nou sistema. Des de PUSA, valorem molt positivament la iniciativa i la obra engegada aquests dies.

Comparteix

3 Responses

  1. Si que es una bona iniciativa, qualsevol millora sempre es bona. Imagino que aquestes obres de millora les assumeix l’ajuntament i el cost va repercutit a parts iguals per a totes les llars del municipi….. o han fet com a Sant Julia d’ Alfou, on tot i que el cost de construir el pou, totes les despeses que es deriven del pou, els impostos del ACA, l’aigua que es compra a Llinars… tot, absolutament tot van anar i van a càrrec de tots els veïns a parts iguals, ara han decidit que les obres de renovar la xarxa d’aigües han d’anar diferent, que qui menys aigua gasta ha de pagar mes per aquesta renovació, i aquesta operació s’ha fet a traves de la factura, s’ha apujat la quota de servei mes d’un 100%, s’ha suprimit el tercer tram d’aigua i s’ha rebaixat molt el preu de l’aigua… resultat, als consumidors del primer tram ( fins a 18m³) se’ls encareix la factura un 56%, i en canvi a mesura que augmenta el consum, el augment de la factura es va reduint progressivament fins a fer que aquest percentatge surti negatiu, o sigui que la factura no sols no s’augmenta, si no que es redueix, i ni noten aquest augment de la quota de servei i fins i tot sembla que els hi han rebaixat. Com es pot veure, un gran càstig per el consum responsable de l’aigua.

    • Doncs, si Xita, tens tota la raó, però el fet que a Alfou i a Les Pungoles, siguem els veïns qui haguem de pagar el cost de qualsevol millora de la xarxa, no esn ha de deixar veure que per als veïns del poble, és una millora important. La gent del PUSA sols demanem que de la mateixa manera que ens congratulem de les millores fetes a les infraestructures del poble, també ens agradaria que algun cop fòssim nosaltres els receptors d’algunes d’ aquestes obres, i que no sempre, tinguessim que rascar-nos la butxaca els pobres veïns de les urbanitzacions quan de millores es tracte.

      • I tant que si, però encara que ens ho haguem de pagar nosaltres, ja que tot (es gasti menys o es gasti mes) s’ha pagat a parts iguals entre tots els veïns, no es gens just que en una obra de millora es facin discriminacions. El que a nosaltres ens tractin de manera injusta, no em priva d’alegrar-me en veure que es fan millores al poble, i mes quan es fan carregant-les d’una manera justa. Si, seria bo de tant en tant ser els receptors d’alguna d’aquestes obres, i mes tenint en conta que en som part contributiva, però el que tinc clar es que si hi ha hagut alguna millora en alguna cosa ha estat gracies a vosaltres, que esteu lluitant constantment per nosaltres.
        Per cert, canviant de tema, robatori al carrer Violeta, acaben de passar el mossos. No se quan s’ha produït doncs han estat fora dues setmanes per una operació medica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment