Canalització del gas a Alfou.

Obres gas 1Ja fa dies que les obres de canalització d’ Alfou van a bon ritme, però no per això hem de deixar d’ estar atents per tal que les coses es facin correctament. Un veí del C/ Montanya de Montserrat ens ha fet arribar les següents queixes:

1º L’ obertura de rases transversals en els carrers i la seva posterior cobertura definitiva es fa de manera molt aleatòria, amb massa temps de diferència i amb cobriments provisionals de materials poc compactats. Això facilita la seva ràpida degradació per el pas de vehicles, quedant rases molts enfonsades, que malmeten les rodes, suspensions i altres elements dels mateixos.

Demanem a SOMAGAS que faci un seguiment més acurat d’ aquestes rases, reomplint-les tantes vegades com calgui.

2º L’ obertura de les rases longitudinals i el seu cobriment al llarg dels carrers, al fer-se de diverses formes i no al mateix temps, donen resultats diferents. Unes queden ben perfilades i reomplertes fins l’ alçada correcte per tal d’ asfaltar posteriorment, però d’ altres han fet mal bé la resta de carrer re omplint-se de formigó fins dalt.

Això pressuposa que abans d’ asfaltar es tindran de sanejar les parts afectades i rebaixar l’ alçada de les rases pel seu correcte acabat, si es que es vol mantenir els carrers al mateix nivell.

També sol·licitem la racionalització de l’ ús i durada en la implantació de les tanques de seguretat i sobre tot de la seva il·luminació en tots els punts crítics.

PUSA ha estudiant directament les zones denunciades pels veïns i considera que la Junta de Conservació hauria d’ estar més a sobre dels treballs per tal de garantir que es acabin be. Sovint les rases obertes i reomplertes de nou amb asfalt, deixen als punts d’ unió del nou tram asfaltat amb l’ antic, esquerdes o fissures per on es cola l’ aigua i després es forma gel, trancant l’ asfalt de manera progressiva. Si l’ acabat no es bo, podem trobar-nos com als perímetres de les rases fetes per la canalització del gas, apareixen despreniments de part de l’ asfaltat vell.

Obres gas 2Obres gas 3

 

 

 

 

 

 

 

D’ altra banda, PUSA entén que la senyalització nocturna de les tanques es insuficient, hem pogut constatar que hi ha un llum de senyalització cada 20 metres de tanca i que en molts casos, un cop la pila s’ esgota, no es canvia amb la diligència necessària. Sovint amb els llums del carrer es poden veure sense problemes les tanques, però el problema el tindrem si alguna nit tenim una apagada o alguns fanals es fonen.

PUSA ha traslladat aquestes demandes a la Junta de conservació. Agraïm un cop més que els veïns ens facin arribar les seves queixes i demandes. Gràcies per comptar amb nosaltres.

Obres gas 4

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment