Assemblea d’ Alfou: 2ª part. Impost de l’ ACA

ACAAl 5ê punt del dia va donar lloc a un debat de xifres, ja que es tractava de les despeses ocasionades per l’ impost de l’ ACA i que suposa una xifra propera als 152.000 euros. Aquest impost que no es pagava fins ara, be donat per la instal·lació del nou pou, obra que va tenir un cost d’ uns 140.000 euros.  Al considerar -se que la Entitat pasa a regir-se com a empresa subministradora d’ aigua i per tant esta subjecta a un nou impost. El representant del PUSA va preguntar si aquest impost existia ja abans d’ iniciar-se les obres o per contra era nou, a la cual cosa se’ns va dir que efectivament era un impost de nova creació i que per tant al fer-se les obres del pou no es va poder preveure.

La venda d’ aigua a Sorea dona a Alfou uns ingressos de 219.000 euros, a la vegada, Sorea ens factura anualment 129.000 euros en concepte de manteniment de la xarxa, per tant sembla ser que el guany es clar, uns 90.000 euros any. Ara bé, amb el nou impost, els 90.000 euros de guanys pasen a ser 63.000 de pèrdua, sense comptar les despeses d’ amortització del pou, cost d’ energia elèctrica de la bomba i cost de manteniment.

PUSA considera que tractant-se d’ un tema tant important ens caldria recollir tota la informació per tal de poder valorar si el manteniment del pou és o no rendible ara per ara. El nostre partit recabarà l’ ajud de l’ Ajuntament per tal d’ evitar que els ingressos del nou pou acabin servint per pagar aquest únicament l’ impost.

Comparteix

1 Response

  1. D’entrada moltes gràcies per la informació. No vaig poguer anar a l’assemblea i encara no he rebut l’acta de la mateixa, per lo qual es la vostra informació lo primer que m’ha arribat.
    Dit aixó, no entenc res….com potser possible que al final acabem pagant més després de que l’urbanització asumís fer el pou?. Si l’aigua es nostre com potser que al final qui guany sigui una altra vegada SOREA.
    Perquè a les urbanitzacios seguim pagant doble impostos?

    Sincerament no ho entent

    Pau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment