L’ Actualitat baix Montseny ens necessita.

PUSA vol manifestar el seu recolçament a l’ ABM en aquests moments de dificultat que atravesa. Quan tota la informació que per mitjà dels diaris de difussió nacional, televisions i ràdios és de caràcter gereralista, diaris comarcals com l’ ABM son quelcom més que un simple diari. L’ ABM compleix una funció social que va més enllà que la purament informativa. Les seves noticies, articles i editorials apropen els municipis del Baix Montseny a tots els veïns que hi viuen. Que un diari d’ àmbit comarcal desaparegui es una molt mala noticia per a la democracia, la transparència i el debat a nivell municipal.

NOTA DE L’ ACTUALITAT:

Benvolguts,

Quan vàrem engegar el projecte de l’Actualitat del Baix Montseny, un 30 de juny del 2006, sabíem que no seria fàcil i hauríem de superar molts entrebancs. Volíem crear un servei nou a la gent, a les entitats, a les iniciatives econòmiques i socials a les que, com bé sabeu, hem donat un cop de mà tant com hem pogut. Dotar el Baix Montseny d’una veu periodística tan professional com fos possible, des de les seves limitacions. Volíem fer un servei social, de comarca i de país també. I no obstant això, i malgrat les dificultats més grans que vàrem trobar van ser les no previstes, ens en vàrem sortir.

Davant la situació econòmica que ara ens sotragueja, també hem intentat adaptar el producte per salvar-lo davant la crisi: vàrem reduir el preu de venda, hem ajustat al màxim els costos i, darrerament, també hem reduït el preu de la publicitat. Fins al punt d’aconseguir l’equilibri econòmic. Però no obstant això, novament ens hem trobat amb imprevistos que no havíem contemplat:

· Per primer cop, l’any passat la Generalitat no ens va concedir cap mena de subvenció (la majoria de la premsa local i comarcal s’ha vist en la mateixa tessitura i alguna ja ha abaixat la persiana). Sols vàrem poder optar als ajuts genèrics que reben proporcionalment tots els mitjans escrits, de poc més de 2.500 euros, que encara estan pendents de cobrar des de novembre del 2011. Un ajut minso tenint en compte que cada impressió del setmanari supera els 1.100 €.

. Els impagats dels clients privats estan a l’ordre del dia. Però des del mes de juny del 2011 al 31 de gener del 2012 les diferents administracions ens deuen més de 10.000 euros que no sabem quan arribaran.

· Per algun motiu que desconeixem o preferim no conèixer, després de sis anys no hem aconseguit cap anunci de la Generalitat, les diputacions de Barcelona o Girona o dels consells comarcals de la Selva i el Vallès Oriental i els seus organismes dependents.

· Com a premsa local, no podem accedir als grans anunciants de les grans capçaleres (que alhora sí que reben subvencions). Ens limita als professionals i petites i mitjanes empreses i comerços del territori que, precisament, són els que en aquests moments estan patint  amb més duresa els efectes de la crisi i menys poden destinar al capítol de publicitat.

Això ens ha portat a una situació extrema davant la qual ja no podem garantir amb els nostres esforços econòmics la continuïtat del setmanari a curt termini perquè els proveïdors no poden esperar que cobrem dels nostres clients. Però som caparruts i seguim convençuts que el projecte, en condicions normals, és viable. I per això contemplem noves vies de gestió que en garanteixin el futur (una fundació, una associació, un grup d’inversors…) d’una iniciativa que ja no és nostra sinó que pertany a la comarca i dels seus lectors.

Ara, però, ens urgeix la seva viabilitat més immediata i per això us demanem la vostra col·laboració en la Campanya 200×50. Demanem 200 empreses, associacions, entitats o persones a títol personal que facin una aportació de 50 €, poc més d’una subscripció, al compte del Banc Sabadell de Sant Celoni: 0081-0082-29-0001116418. Poc us podem oferir a canvi més enllà del nostre compromís a seguir treballant perquè l’Actualitat del Baix Montseny torni divendres vinent al quiosc. I l’altre, i l’altre…

I agosarats, us fem una darrera petició. Que feu arribar aquest correu electrònic a aquelles persones que creieu que poden estar interessades en donar-nos un cop de mà perquè el projecte de l’Actualitat del Baix Montseny tingui continuïtat.

Hem rumiat del dret i del revés el contingut d’aquest missatge i no hauríem gosat adreçar-vos-el de no ser pel fet que us sentim còmplices del nostre projecte: ja hagi estat donant-nos un cop de mà, disposats a col·laborar o animant-nos a tirar endavant quan les dificultats ens feien defallir. Ara, amb la Campanya 200×50, intentem salvar un nou obstacle. Al marge que ens en sortim o no, res no ens prendrà el plaer d’haver compartit junts el trajecte que hem fet fins ara.

Salutacions,

Laia i Pep

L’Actualitat del Baix Montseny

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment