Gas Natural a Alfou?

Fa uns dies, la nostra urbanització està empaperada amb uns cartells de Somgas ( empresa instal·ladora de gas natural ), i uns comercials passen per les cases fent un sondeig per saber si els veïns de la nostra urbanització estan interessats en instal·lar gas en lloc de gasoli per a calefacció.
Pel que hem sabut, el cost de la instal·lació fins a peu de casa seria a càrrec de l’ empresa Gas Natural, mentre que la presa des de el carrer a la caldera seria a cost de cada propietari.

Ara per ara és un estudi per veure la viabilitat del projecte, naturalment si pocs veïns donen la seva conformitat o demostren un mínim interès, l’ obra no s’ estudiarà. PUSA entén que fora bo acceptar almenys que l’ empresa ens faci uns números per tal de poder decidir en un sentit o altre.

En tot cas haurem de valorar els següents elements:

1º Preu del aproximat del kWh de GN esta per 0,047 €, i el del gasoli per 0,088.

2º També es important el rendiment de les calderes de gasoli i gas, segons hem esbrinat les calderes de gas tenen una eficiència del 108% front al 94% del gasoli.

3º Preu de la caldera que de segur s’ haurà de substituir.

4º Preu de l’ escomesa a la xarxa general.

Comparteix

1 Response

  1. Gràcies per la info, molt útil.
    Avui he vist les obres de canalització del ramal principal que va fins a França i ve de Martorell. Van per sobre de Cardedeu i ara ja aprop de Can Bordoi.
    Suposo que passaran per darrera d’Alfou però la destrossa al medi és important (arbres, rases, cases a tocar…). Segons m’han assegurat alguns operaris un cop feta la canalització soterrada tot quedarà igual…
    Ben bé igual no quedarà… ja veurem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment